Blockchain Haberleri

JP Morgan CEO’su, blockchain ve DeFi’ye övgü yağdırdı

Sponsorlu İçerik

JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon, hissedarlara yönelik olarak yazdığı bir mektupta DeFi ve blockchain teknolojisini övdü.

JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon tarafından yakın tarihte hissedarlara yazılan bir mektupta merkezi olmayan finans (DeFi) ve blok zinciri teknolojisine güçlü bir destek verdi. Dün yayınlanan mektupta Dimon, jeopolitik iklim, makroekonomik koşullar, değişen rekaner ortamı ve şirket yatırımcıları gibi birçok konuyu ele aldı. Jamie Dimon, JP Morgan’ın hem bankalar hem de fintech şirketleriyle rekabet edebilmek için son 5 yılda modernleşmeye yatırım yaptığını belirtti.

Söz konusu yenilikler arasında, 2019 yılında büyük işletmeler tarafından kullanılmak üzere tasarlanan dolar destekli stablecoin olan JP token yer alıyor. ABD Bankacılık devi hem “hesap doğrulama” hem de “programlanabilir ödemeler” sunuyor. Stablecoin, 400’den fazla finans kurumu tarafından kullanılan 2017’de başlatılan LIINK blok zincirinde işlem görüyor.

“DeFi ve blockchain gerçek teknolojilerdir”

Jamie Dimon‘un yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Merkezi olmayan finans ve blok zinciri, izinli veya izinsiz, hem kamu hem de özel olarak uygulanabilen gerçek, yeni teknolojilerdir. JPMorgan Chase ise bu yeniliğin ön saflarında yer alıyor.”

Merkezi olmayan finans merkezlerine ve blok zincirlerine olan ilgi gün geçtikçe artış gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri Hesap Verebilirlik Ofisi, geçen ay farmasötik tedarik zincirlerinde blok zinciri kullanımının avantajlarını ve eksilerini kapsayan bir değerlendirme yayınladı.

JP Morgan CEO’su blok zincirinin sözleşmelerinin, veri sahipliğini, geliştirmeleri değiştirebileceği veya iyileştirebileceği birçok kullanımı olduğuna inanıyor. Dimon ayrıca fintech’ten gelen rekabetin “yoğunlaştığını” ve bankaların küresel finansal sistemdeki azalan rolüne katkıda bulunduğunu söylüyor.

Mektupta Bitcoin’den bahsedilmedi

Blockchain konusundaki iyimser yorumlarına rağmen Dimon, hiçbir zaman Bitcoin’den açıkça bahsetmedi. Varlığı değersiz olarak nitelendirerek yatırımcıları kripto para biriminden uzak durmaya davet etti. CEO, geçen yılın Ekim ayında bazı müşterilerin onunla aynı fikirde olmadığını kabul etti. Bu nedenle, şirketinin hizmet verdiği Bitcoin yatırımcıları için yatırım seçenekleri sunmaya istekli olacağını belirtti.

Blockchain ile ilgili en güncel içerikler için Blockchain Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu