Blockchain Haberleri

Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Blockchain Hackathon geliyor!

Sponsorlu İçerik

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi‘nden yapılan duyuruda, Blockhain Hackathon 2022′nin gerçekleştireceği kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden blockchain teknolojisine yönelik yeni bir etkinlik duyurusu geldi. 14 Eylül tarihinde duyurusu yapılan Digiathon2022’ye ilişkin tanıtım videosu da Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

Katılımcıların kendi takımlarını kurarak e-devlet sistemi içinde yenilikler geliştirmeye odaklanacağı projenin duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

“Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu’na hazır mısınız? Blokzincir becerilerine güveniyorsan; Milli Teknoloji Hamlesi ruhuyla e-devlet’e yenilikçi çözümler üretmek için takımını kur Digiathon2022’deki yerini al”

Tanıtım videosunda yapılan açıklamada ise şu konuşma aktarıldı:

“Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak, gençlerimiz başta olmak üzere teknolojiye ilgi duyan tüm vatandaşlarımızın ilgisini geleceğin teknolojilerinden biri olarak gördüğümüz blokzincire çekmeyi hedefleyen projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Araştıran, geliştiren ve en önemlisi de üreten bir Türkiye olma yolunda yenilikçi teknolojilerde biz de varız. Kamu ve üniversitelere blokzincir konusunda sunacağımız teknik altyapıyla yenilikçi blokzincir projelerinin önünü açmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi lokalinde açılması planlanan test ağından dilediğiniz gibi faydalanabileceksiniz. Bu projenin ilk adımı ise Digiathon2022. Dijital Türkiye sloganıyla çıktığımız yolda blokzincir becerilerinizle e-devlet kapısı hizmetlerine dijital ve yenilikçi çözümler geliştirerek Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak istiyorsanız, sizi Dijital Türkiye Blokzincir Hackathon’una davet ediyoruz”

Hackathon Nedir?

Hackathon genellikle bilgisayar programcıları, grafik tasarımcılar, ara yüz tasarımcıları ve proje yöneticileri gibi kişilerin katıldığı ve yazılım projelerinin geliştirilmesi amacıyla diğer takımlar ile rekabet içerisinde bulunduğu bir çalışmadır.

Blockchain ile ilgili en güncel içerikler için Blockchain Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu