Blockchain HaberleriManşet

ABD Hava Kuvvetleri Blockchain Şirketi İle Anlaştı

Sponsorlu İçerik

ABD Hava Kuvvetleri, ordu içindeki bilgileri daha güvenli bir şekilde izlemek ve paylaşmak için Blockchain veri yönetimi şirketi Fluree ile bir sözleşme imzaladı.

Blockchain şirketi Fluree, ABD Hava Kuvvetleri‘nin bilginin sistemine nasıl girdiğini ve kime erişebileceğini izlemek için merkezi olmayan veri tabanını kullanacağını duyurdu. Bu, Hava Kuvvetleri’nin hem ABD ordusu içinde hem de yurt dışındaki müttefikleriyle diğer askeri departmanlarla bilgi paylaşmasını kolaylaştıracak. Fluree‘nin CEO’su Brian Platz, Fluree teknolojisinin veri tabanındaki bir bilginin bütünlüğünü hızlı bir şekilde belirlemeye yardımcı olacağını söyledi.

Fluree, veri değişiklikleri üzerine kodun tetiklendiği “akıllı işlevler” (şirketin kendi akıllı sözleşmeleri üstlenmesi) kullanıyor. Akıllı işlev, değişiklik isteyen kişinin bunu yapmaya yetkili olmasını ve değişikliğin şemaya uymasını sağlar. Bütün bunlar merkezi olmayan ledger ile ilgili.

Brian Platz:

“Tıpkı Bitcoin’deki bir hesap adresinin bir noktada bir işlem yaptığını kanıtlayabildiğiniz gibi, her bir bilginin sisteme nasıl girdiğini kanıtlayabiliriz. Bu şekilde, verilerin oraya nasıl geldiğini gerçekten bilmediğiniz ve bunun herhangi bir bütünlüğü olup olmadığını bilmediğiniz tipik bir veritabanı söylemekten çok daha büyük bir bütünlüğe sahip.”

Blockchain teknolojisi, erişim kontrollerine güvenlik ve görünürlük sağlayarak işlemlerin kolaylaştırılmasında temel destek sağlayabilir.

Platz şöyle bir örnek sundu:

”Bu ülkelerin çoğu aynı askeri ve operasyonel ekipmanı paylaşıyor. Örneğin, F35 savaş uçağı birkaç farklı ülkede kullanılmakta ve yeni sistem, operasyonel bilgileri, bakım bilgilerini parça bilgilerini güvenli ve hızlı bir şekilde diğer departmanlarla paylaşmak için kullanılabilir.”

Bir uçak parçası hakkında kritik bir güvenlik sorunu varsa ve Hava Kuvvetleri birisini uyarmak istiyorsa, “Bunu kimin rapor ettiğini nereden öğrenebiliriz? Yani, hatalı bilgileri bildirmeye çalışan kötü niyetli bir kişi olabilir,” dedi.

Fluree, 2016 yılında Brian Platz ve kurucularından Flip Filipowski tarafından kuruldu ve merkezi Winston-Salem, Kuzey Carolina’da bulunuyor. Platz, sözleşmeyi kazandığını ve 2020 boyunca üzerinde çalışacağını söyledi. Haziran ayında, Ventures liderliğindeki bir turda 4.7 milyon dolar topladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu