Blockchain Haberleri

ABD Posta Ofisi, Blockchain patent başvurusu yaptı

Sponsorlu İçerik

Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi (USPS), Blockchain teknolojisini kullanan bir postayla oylama sistemi için patent başvurusunda bulundu. Şubat ayında dosyalanan ve Perşembe günü yayınlanan patent, Başkan Donald Trump’ın posta yoluyla oy kullanmanın muhtemelen pusulaların sahte ve hileli oylara dönüşeceği açıklamasını takip ediyor.

Posta hizmeti patent başvurusunun özeti:

“Bir oylama sistemi, güvenilir bir oylama sistemi sağlamak için Blockchain ve postanın güvenliğini kullanabilir. Kayıtlı bir seçmen, postayla bilgisayarda okunabilir bir kod alır ve seçimde kimliğini onaylar. Doğru oy pusulası bilgilerini onaylar. Sistem, oyların gizliliğini sağlamak için seçmen kimliğini ve oyları ayırır. Ve oyları bir Blockchain’de dağıtılmış bir defterde depolar.”

47 sayfalık halka açık patent başvurusu, elektronik sürecin her aşaması da dahil olmak üzere önerilen oylama sisteminin farklı bileşenlerini gösteren 31 sayfalık diyagramlar içeriyor.

“Çoğu zaman bir seçmen oy kullanmak için sandık başına gidemez veya gitmeyi istemez. Bir yargı alanındaki bir seçim görevlisi, posta yoluyla güvenli oy pusulaları göndermek isteyebilir. Veya bir yargı alanı oylama için elektronik kaynakları kullanmayı tercih edebilir. Bu gibi durumlarda güvenli bir oylama sistemine ihtiyaç duyulur.

Bir oylama sisteminin güvenliği, Amerika Birleşik Devletleri Posta Hizmetinin veya benzer bir kuruluşun güvenilirliği ve güvenliği kullanılarak artırılabilir. Bu, oy güvenliğini sağlamak ve kurcalanmayı önlemek için Blockchain kullanılarak güvenli bir bilgisayar sistemi ile birleştirilebilir. Ve elektronik oylama sonuçları değiştirilemez.”

Covid-19, seçim süreci için zorluklar yaratarak postayla oylama hakkında siyasi bir tartışmaya yol açtı. Başkan Trump, 2020 seçimlerinde postayla oylamayı kolaylaştırmaları halinde USPS’ye fon vermeyi durdurma olasılığını öne sürdü. Fox Business ile yapılan bir röportajda Trump, posta yoluyla oy kullanmanın hileli bir seçime yol açacağını savundu.

Blockchain haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu