Blockchain Haberleri

AVA, bu yıl ana ağına geçmeyi hedefliyor

Sponsorlu İçerik

Daha yüksek yerleşim hızı vaat eden bir Blockchain platformu olan AVA, piyasaya sürülmesinden bu yana bir yıldan az bir süre içinde iki test ağının piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

İki test ağı, Blockchain işlem sayısını ölçeklendirme de rol oynuyor, böylece Visa ve Mastercard gibi ödeme devleriyle rekabet edebilecek. Şirket, test ağ katılımcıların küresel bir doğrulayıcı ağına bağlanmasına ve yüksek hızlı işlemlere katılmasına izin verdiğini, böylece sadece iki saniye içinde işlemleri doğrulayacağını belirtti.

Geçen yıl piyasaya sürülen AVA, Cornell Üniversitesi Kripto Para ve Akıllı Sözleşmeler Girişimi ve ünlü Blockchain araştırmacısı Emin Gün Sirer tarafından geliştirildi.

Şirket, saniyede binlerce işlem gerçekleştirerek Blockchain ölçeklendirme engellerini aşmayı hedefliyor.

Özellikle, Ethereum saniyede 15 işlem gerçekleştirebilirken, Bitcoin sadece 6 işlem gerçekleştirebiliyor. Bu rakamlarla, hiçbir Blockchain platformu, saniyede 24.000’den fazla perakende işlemi gerçekleştirebilen Visa‘nın egemenliğine meydan okuyamaz.

Emin Gün Sirer:

”Açık kaynaklı bir proje olarak, aktif küresel topluluğumuzun geri dönüşlerini dikkate alıyoruz. İzinsiz ve izin verilen Blockchain, daha önce hiç olmadığı gibi ölçeklenmesini ve bağlanmasını sağlayan potansiyel kullanıcıların talepleri doğrultusunda bir çözüm inşa ediyoruz.”

Ayrıca, girişimin bu yıl ana ağını yayınlamayı amaçladığını da açıkladı.

AVA, ödemeler, token’ler, dijital kimlik, tedarik zinciri ve Nesnelerin İnterneti (IoT) dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden şirketlerin esnek bir DLT platformu olarak ilgilendiğini detaylandırdı.

AVA Labs COO’su Kevin Sekniqi:

“Mümkün olan en işlevsel ve ölçeklenebilir Blockchain oluşturmaya odaklandık. Misyonumuz her zaman küresel finans piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak olmuştur. DeFi’yi geleneksel finansa entegre etmeyi uygun hale getiriyoruz.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu