Blockchain Haberleri
Trend

Blockchain, Güzellik Endüstrisine Makyaj Sağlar Mı?

Sponsorlu İçerik

Güzellik endüstrisi öznel olarak ülkeden ülkeye ve kültürden kültüre değişir. Moda trendleri de zaman zaman endüstriye rehberlik ediyor. Çok çeşitli olmanın yanı sıra, güzellik endüstrisi her zamanki gibi güçlü duruyor ve hiçbir şekilde kaybolmayacak sektörlerden.

Güzellik endüstrisinin farklı doğası, her zaman yeni bir atılım için imkan sağlar, daha sonra eski stilleri ve güzellik ürünlerini en yenileriyle değiştirir ve değişen doğa yeni işletmelerin her düzeyde ortaya çıkmasına izin verir.

Pop-in büyüme, Akıllı Bir Kapsama Gücüne İhtiyaç Duyar:

Raporlar, 2024 yılına kadar sektörün 2016’nın 432,7 milyar dolarlık değerinden 750 milyar dolar değerinde olması beklendiğini gösteriyor. Büyümede ve uluslararası düzeyde potansiyelde böyle bir patlama ile eski manuel ve bilgisayar tabanlı geleneksel yöntemler büyümeyi sürdürebilir mi? Cevap kararsız ve pek de dürüst sayılmaz! Ve neyse ki, herhangi bir ölçek büyümesini, genişlemesini ve çeşitlendirmesini ele almaktan çok daha fazla çözümümüz var. Çözüm blockchain teknolojisi! Evet, doğru duydunuz. Güzellik endüstrisine nasıl yardımcı olabileceğini sorabilirsiniz. İşte böyle:

Müthiş güçleriyle Blockchain:

Blockchain teknolojisinin süper kahraman güçleri, neredeyse tüm sektörlerde kullanımını bulmuştur. Blockchain teknolojisi, eğitim, sağlık sektörü, gıda arzı, finans sektörü, IoT, vb. gibi birçok sektöre uygulanabilir. Benzer sektörlerden biri de blockchain teknolojisinin katmanlarını iyileştirmek adına birçok yeni ve çığır açan yollar sunduğu güzellik sektörüdür.

Teknolojinin kullanım senaryoları sadece karşıtlarını şaşırtmakla kalmadı, aynı zamanda birçok endüstriye çığır açan çözümler de sağladı. Güzellik endüstrisine sağlayabileceği avantajlar ışığında teknolojinin müthiş güçlerine bir göz atalım:

• Sınırsız özgürlük:

Gerçek büyüme sınırsız olmaktır. Blockchain teknolojisi, doğada merkezsizleşmiş olduğu için gerçek sınırsız hizmet sağlar. Merkezsizleşmiş olmak, herhangi bir mevzuatın merkezi yönetimi altında olmadığı anlamına gelir. Blockchain endüstrisinin bu özelliği, işlerini yurtdışında uygulamak için bazı mevzuatlar yüzünden püskürtülen güzellik ile ilgili birçok şirketin büyümesini gerçekten artırabilir.

• Herhangi bir işlemin zaman bilgili kayıtları:

Her şey yazıldığında ve kaydedildiğinde, manipülasyonun kapsamı kontrol edilir. Saydam ortam kaliteyi artırır ve tüm sistemi yapıcı bir yönde büyümeye zorlar. Blockchain teknolojisi tam olarak bunu yapar. Her şeyi kaydetmek için sınırsız potansiyele sahiptir. Bu özellik, güzellik endüstrisi tarafından ürünün nerede yapıldığı, ürünün bileşenlerinin nereden kaynaklandığı, ürünün orijinal fiyatı ve ilgili işçilik vb. açısından dürüstlüğü korumak için kullanılabilir. Kaydedilen bu bilgiler hem müşteri hem de tüm güzellik endüstrisi için oldukça faydalı olabilir.

• Herhangi bir işlem talebinin kolayca kontrol edilmesini sağlar:

Birçok sahte markanın orijinallerinin gölgesinde mantar gibi büyümesi güzellik endüstrisinin talihsiz bir gerçeğidir. Sahte markalar bazen yanlış vaatlerde bulunurlar. Bu sorun, blockchain teknolojisinin herhangi bir şirketin iddialarını çapraz kontrol etmesine izin verme yeteneği ile kolayca ele alınabilir. Bir blockchain defteri üzerindeki herhangi bir şirketin orijinalliğini, güvenilirliğini, sertifikalarını vb. kontrol edebilirsiniz.

• Tedarik kontrol kabiliyetine sahip gerçek oranlar:

Muhasebe defteri teknolojisi dürüstlük ister. Bu, gizli fiyatların kapsamını, gereksiz oranların enflasyonunu, kaliteli ürünlerin fiyatlarında ucuz ürünlerin kullanımını kapsamaktadır. Blockchain teknolojisinin sunduğu gerçek ve adil fiyatlandırma sistemi, kullanıcılar ve tüm endüstri için bir sıkıntı olabilir.

• Bir aracı rolünü atlar, daha düşük maliyetler sağlar:

Aracı bir noktada bazen gerekli bir şeytan olabilir. Ancak blockchain teknolojisinin küresel doğası ile bu sorundan ve aracıyla ilgili maliyetlerden kurtulabilir. Bir müşteri doğrudan şirketten ürün satın alırsa, ürünün aracısının müdahalesi olmadan ürünün maliyetinin adil ve dürüst ve daha ucuz olacağı basit bir hesaplamadır.

• Güvenlik ve gizlilik:

Blockchain teknolojisi, işlemin katmanlı bir yapısını sunduğu için çok güvenli bir ortamdır. Blockchain defteri üzerindeki kullanıcının hesabı özel anahtarlar ve hesap adresi ile birlikte gelir. Bir işlem yapabilmek için, gönderenin alıcının blockchain adresine sahip olması gerekir. Blockchain teknolojisinin katmanlı yapısı, kullanıcıları olası hack’lerden ve diğer siber suçlardan korur. Bu nedenle, bu kurulum, blockchain defteri üzerinde tam bir gizliliğe izin verir.

• Neredeyse anlık işlemler:

Uluslararası bir işlemin uzun bekleme süresini kim bilmez ki? Forex dönüşüm oranları, banka ücretleri, aracı ücretleri, ilgili diğer şirketlerin işlem süresi sinir bozucu bir bekleyişe neden olur. Neyse ki, blockchain teknolojisi burada. Sınır ötesi ve merkezi olmayan yapısı, herhangi bir mevzuat kapsamında olmadığı için anlık işlemlere izin verir.

Sonuç:

Blockchain endüstrisinin güzellik endüstrisine entegrasyonu konusunda uygun bir sonuca varmak biraz zaman alacak. Şu an itibariyle, bu entegrasyonun avantajlarını çok iyi görebiliyoruz. COSBALL, Cosmochain, Beauty Chain gibi birçok şirket, blockchain benimseme yarışında zaten önde ve bu nedenle gelişmiş avantajlardan yararlanıyor.

Blockchain teknolojisinin benimsenmesiyle, güzellik endüstrisi kesinlikle blockchain teknolojisinin merkezi olmayan doğasıyla en son trendin çok etkili bir şekilde izlenmesinin tadını çıkaracak.  Blockchain, güzellik uzmanları ve kozmetik üreticileri arasındaki boşluğu doldurmakla birlikte, yüksek komisyonların daha düşük olmasını sağlayabilir. En önemlisi kadın kullanıcıların katılımı, kripto para biriminin toplumun kadın kesiminde benimsenmesini sağlayacaktır.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu