Blockchain Haberleri

Cardano, Tedarik Zincir Çözümünü Başlattı

Sponsorlu İçerik

Cardano’nun işletme inkübatörü EMURGO, Cardano Blockchain‘ine dayanan EMURGO izlenebilirlik çözümünün lansmanını duyurdu. EMURGO İzlenebilirlik Çözümü (EMURGO Traceability Solution), mevcut tedarik zincirindeki verimsizliği azaltacak.

Cardano’nun işletme inkübatörü EMURGO, EMURGO İzlenebilirlik Çözümü‘nün lansmanını açıkladı. Açıklamaya göre çözüm, tedarik zincirindeki izleme standartlarını modernleştirmek için Cardano’nun teknolojisini kullanıyor. Tedarik zincirinin verimliliğini artırarak işletim adımları azaltılabiliyor, böylece zamandan ve paradan tasarruf edilebilecek.

EMURGO, Endonezya merkezli bir kahve markası olan Blue Korintji Coffee şirketi ile işbirliği yapıyor. Şirket, kahve tedarik zincirinde ilk izlenebilirlik çözümünü kullanacak. İşbirliğinin kahve üreticilerine, tüketicilerine ve zincire katılan tüm taraflara fayda sağlayacak olumlu bir etkisi olması bekleniyor.

EMURGO tarafından yapılan açıklamaya göre:

”Bu özel çözüm, hissedarlar arasında fiyat ve satın alma görünürlüğünü artırmak ve biriken özel bilgilerin değişmezliğini sağlamak için Cardano’nun araştırmaya dayalı Blockchain teknolojisini kullanacak.”

EMURGO ortakları, satışların bir kısmını izlenebilirlik çözümünü kullanarak tüm üreticilere verecek. Ayrıca, Blue Korintji markasının tüketicilerinin ürünün kökeni hakkındaki tüm bilgilere erişmek için bir barkod taramasına izin verecek. Kahve tedarik zinciri zayıf uygulamalardan ve tüketicilerin güvensizliğinden etkileniyor. EMURGO‘nun çözümü, bu durumu tersine çevirecek.

Endonezya’da yapılan açıklamaya göre, kahve endüstrisi her zaman küçük üreticilere veya tüketicilere fayda sağlamıyor. Bu ülkedeki kahve üreticileri, tedarik zincirindeki tüm adımlardan etkilenebiliyor, manipüle edilebiliyor ve bu nedenle ürünlerinin nerede veya ne kadar değerli olduğunu bilmiyorlar.

EMURGO CEO‘su Ken Kodama‘ya göre, önerilen çözüm bu sorunun çözülmesine yardımcı olacak. Yaptığı açıklamada:

”EMURGO İzlenebilirlik Çözümü, günümüzün tedarik zinciri endüstrilerindeki verimsizlikleri gidermek için gerçek bir çözüm sağlayan çığır açan bir kurumsal uygulama. EMURGO, Blue Korintji Coffee ile partnerlik kurmaktan ve bu çözümü entegre etmekten mutluluk duyarak, çiftçiler, işletmeler ve tüketicilere somut bir gerçek dünya uygulaması getiriyor ve teknolojinin herkes için sağladığı faydalara ışık tutuyor.”

EMURGO ve Cardano, Özbekistan hükümeti ile başka bir ortaklık kurdular. EMURGO, Blockchain teknolojisini kullanarak çeşitli projelerin geliştirilmesi için bir “stratejik Blockchain çalışma grubu” oluşturulduğunu duyurdu. Buna ek olarak, Cardano, kripto para biriminin benimsenmesini teşvik etmek için bir strateji geliştirmek üzere danışmanlık şirketi PricewaterhouseCoopers (PwC) ile önemli bir ortaklığa sahip. PwC’nin yasal ekip lideri Guenther Dobrauz, Cardano’nun gelecekte merkezi olmayan yeni bir standart olacağını söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu