Blockchain HaberleriManşet

Charles Hoskinson: Shelley 2020’de gelecek, gecikme yok!

Sponsorlu İçerik

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, kullanıcı topluluğuna Cardano Shelley ana ağının piyasaya sürülmesinin yakın olduğunu doğruladı. Hoskinson, Cardano ve gelişiminin açık kaynak olduğunu teyit ediyor ve Github sayfalarında IOHK ilerlemesinin doğrulanmasını istiyor.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, 2020 yılı içinde Shelley ana ağının piyasaya sürüleceğini doğruladı. Hoskinson, topluluğuna güven vermek ve şüpheleri ortadan kaldırmak için Twitter hesabı aracılığıyla canlı yayın yapıyor. Hoskinson’un yanıtını bir bahis isteği yorumu tetikledi. Twitter’da bir kullanıcı, Shelley‘in gecikeceğine dair 100 ETH bahse girmek istedi. Hoskinson‘un cevabı ise;

”Elbette bahse girerim. Bu sene yüzde 100 Shelley ağına geçeceğiz. Eğer geçmezsek IOHK’dan istifa edeceğim ve tüm varlıklarımı satacağım.”

Cardano‘nun yaratıcısı, şüpheciliğin hala var olduğunu kabul etti, ancak IOHK’nın ilerlemesinin sağlam ve doğrulanabilir olduğunu belirtti. Buna ek olarak Hoskinson, bu yıl 11 Mayıs’ta yapılması planlanan Shelley ana ağına geçiş aşamasının başlangıç tarihinin hala geçerli olduğunu doğruladı. Bu aşama Friends and Family Testnet ile başlayacak.

Bu aşama yalnızca davetle sunulacak ve Shelley‘i ilk kez küçük bir çevre için halka açık hale getirecek. Yaklaşık 20 staking havuzu işletmecisi davet edilecek.

Hoskinson, Shelley’in test ağıyla ilgili sorunlar olduğunu da reddetti. Cardano‘nun yaratıcısı, IOHK’un ilerlemesinin herkes tarafından kontrol edilebildiğini ve Github sayfası aracılığıyla kamuya açık olarak yapılabileceğini vurguladı.

İlk Shelley test ağı başarıyla başlatıldı

Cardano, Shelley ana ağının lansmanına yaklaşan önemli kilometre taşlarını tamamlıyor. İlk olarak, Byron Reboot‘un Nisan ayında konuşlandırılması ve Cardano Daedalus cüzdan yükseltmesinin başlatılması. Shelley‘e geçiş, Haskell test ağının önemli yükseltmeleriyle gerçekleştirilecek. IOHK’ya göre, geçiş aşaması tamamlandığında, Cardano dinamik ve tamamen merkezi olmayan bir Blockchain‘e dönüştürülecek.

Öte yandan, IOHK ekibinin tamamen merkezi olmayan Shelley ağı için ilk başarılı testini yaptı. Bloklar Genesis temsilcileri tarafından değil havuz operatörleri tarafından üretildi. Bu kilometre taşı, IOHK’nın ana hatlarıyla belirlediği rotayı izlediğinin bir başka kanıtı. Hoskinson tarafından belirtildiği gibi Shelley ana ağının piyasaya sürülmesi yakın görünüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu