Blockchain Haberleri

Çin, Blockchain Çalışmasına Destek Buldu

Sponsorlu İçerik

Çin yerel medya kuruluşuna göre 9 Aralık 2019’da  ülke çapında Blockchain konsorsiyumu, Çin’in ilk dijital bankası olan WeBank, aynı zamanda Telekom, teknoloji, eğlence ve Fintech konusunda uzmanlaşmış iştirak sahibi olan çok uluslu holding Tencent tarafından güçlendirilecek.

Bu yılın başlarında Çin, dijital ekonominin ve akıllı şehirlerin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olmak için büyük ölçekli bir Blockchain servis ağı(BSN) başlattı. Blockchain‘de bakım, yönetim ve birlikte çalışabilirlik ile ilgili maliyetleri önemli ölçüde azaltmak amacıyla, ağın hızlı gelişimi teşvik etmek, bireylerin ve KOBİ‘lerin kendi Blockchain ile ilgili işlerini çok daha az maliyetle kurmalarını sağlaması bekleniyor. WeBank Çin’in Blockchain konsorsiyumunu güçlendirmek  ve sağlam bir Bockchain ağı oluşturmak için tam hız ilerliyor. Shenzhen merkezli kuruluş Tencent Holdings, girişiminde kapsamlı teknik altyapı sunmayı teklif etti. Anlaşma, BSN‘nin, WeBank‘ın açık kaynaklı Blockchain uygulaması olan “FİSCO BCOS‘u” uygulayacağını belirtiyor. WeBank ayrıca gerekli becerileri ile eğitim geliştiricileri ile birlikte özel teknik destek sunacak.

Şirket raporu, Çin’in kamu ve özel sektörlerde endüstri çapında uygulamalara sahip bir Blockchain konsorsiyumu oluşturmaya çalıştığını da belirtti. Bunu yaparken, Blockchain’in yüksek işleyen maliyetleri, temel teknolojideki çeşitlilik ve veri çalışabilirliği ile ilgili birkaç zorlukla karşı karşıya olunduğu için tek bir Blockchain oluşturmak yerine, halka hizmet etmek için bir Blockchain uygulamaları konsorsiyumu daha faydalı olacak görüşü yer aldı.

Bu arada, Çin’in Blockchain konsorsiyumu, Huobi China, China Mobile, China Telecom ve UnionPay gibi birçok endüstri devini içeriyor. Proje zaten Singapur ve Hong Kong ile birlikte 25 Çin şehrine ulaştı. 2020 yılına kadar, 200’den fazla şehirde ağını test etmeyi amaçlamakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu