Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Kariyer Açısından Blockchain Bilgisi 2020’de Öne Çıkacak

Sponsorlu İçerik

Blockchain bilgisi iş gücü piyasası için 2020 yılında en çok talep edilen beceriler listesinde.

Bu yıl kariyerinizde çıta atlamayı yada yeni bir kariyere başlama düşüncesinde iseniz yapabileceğiniz en iyi şey Blockchain becerilerini kazanmak ve geliştirmek olabilir. Dünyanın dört bir yanında şirketler bu alanda yeni yeteneklerini aramakta.

İş ve istihdam dünyasına yönelik ağ platformu Linkedin‘den elde edilen verilere göre Blockchain, 2020 yılı için en çok talep gören zor becerilerin sıralandığı listenin başında görünüyor. Ağırlıklı olarak iki kısma ayrılarak beceriler değerlendiriliyor. Bunların ilki zor beceriler olarak görülen bilgi ve teknik yetenekler iken ikinci kısım daha yumuşak beceriler olarak görünen davranış, düşünme, kişisel ve bilişsel beceriler ile ilgili.

Blockchain‘in 1 yıl önce bu listede olmaması teknoloji iş dünyasında ne kadar hızlı nüfuz ettiğini göstermekte. Ayrıca bulut yazılım, yapay zeka gibi popüler konuları bile geride bıraktı. Araştırmaya göre bu konuda önde olan arayışlarında ağırlığını ortaya koyan ülkeler ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Avustralya en yoğun talep yapan ülkeler olarak karşımıza çıkıyor.

Linkedin’in yetenek bloğunun Blockchain pazarında işe alımcılar olarak listenin içerisinde IBM, Oracle, JP Morgan Chase, Microsoft, Amazon ve American Express sadece bir kaç isim olarak verildi. Blockchain şimdi nakliye, sağlık, tarım ve gıda güvenliğinden eğlence ve bahis oynamaya kadar çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Eylül 2019’da NASA‘nın bile Kaliforniya‘daki Jet Propulsion Laboratuarı araştırma ve geliştirme tesisi için kripto para ve Blockchain deneyimi olan bir veri bilimcisine ihtiyaç duyduğunu duyurdu.

2020 yılında kripto para piyasaları iş gücü piyasalarında da artış yaşatacağa benziyor. Sadece teknik bilgi açısı olarak bakılmayıp, satışı, pazarlaması, halk ile ilişkiler ve reklam çalışmaları olarak kendini göstermesi bekleniyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu