Blockchain HaberleriManşet

”Klaytn Horizon” Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Sponsorlu İçerik

Güney Koreli internet devi Kakao‘nun Blockchain projesi olan Klaytn, Bapp (Blockchain Uygulaması) ”Klaytn Horizon” yarışması kazananlarını açıkladı.

Ana ağını geçen Haziran ayında başlatan Klaytn platformunda dünya çapında tüm geliştiricileri Blockchain uygulamaları kurmaya davet etti. Klaytn, kütle blok zincirlerinin benimsenmesi ve ekosistem inşası konusundaki çabalarına öncelik veren, yetkin blok zinciri projelerine de  imza attı.

Kore, ABD, Çin, Fransa, Rusya, İsviçre, Slovakya, Hindistan, Filipinler ve diğerleri de dahil olmak üzere dünya genelinde geliştiriciler tarafından 100’den fazla proje sunuldu.

Projelerin çoğu, BApp gelişimini ve kullanılabilirliğini artıran cüzdanlar ve borsalar dahil Klaytn tabanlı araçlar. Jüri, pratik hizmet sunma potansiyeline sahip, kullanıcı dostu blok zinciri deneyimine dayanan ve potansiyeli olan 15 takım seçti.

Klaytn Horizonunun ilk beş kazananı şöyle:

  • Exnomy (Hindistan ve Kore) – Exnomy, yüksek ölçeklenebilirlik ve rekabetçi gaz harcaması yapısına dayanan Klaytn’ın tokeni KLAY ile takas edilebilen bir avuç kripto paraları mümkün kılan melez bir şifreleme para birimidir. Yüksek güvenliği işlem hızı ile birleştirir.
  • Jetstream (Kore) – Jetstream, KLAY ve KCT’nin (Klaytn Uyumlu token) ve Klaytn tabanlı mantarsız token (NFT’ler) aktarılmasını sağlayan bir Chrome tarayıcı uzantısı cüzdanıdır. Kullanıcılar tarafından yapılan ücretler, etkili bir kullanıcı deneyimi sağlamak için bir servis sağlayıcıya da devredilebilir.
  • Klay.exchange (Filipinler ve Kore) – Klay.exchange, KLAY ve KCT’nin değer aktarımını destekleyen merkezi olmayan bir değişim protokolüdür. Sezgisel bir takas algoritmasına dayanan hizmet, kullanıcılar için basit ve kolay bir Blockchain  deneyimi sağlar.
  • KUSD Stablecoin (ABD ve Rusya) – KUSD, KLAY’yi ABD Doları’na sabitleyerek tahkim riskini ve fiyat oynaklığında etkili bir şekilde azaltmayı amaçlayan stabil çözümdür. KUSD ayrıca akıllı sözleşme dağıtımını kolaylaştırmak için “Klaybook” ve Klaytn tabanlı BApp’lar için ücret tahsisi sağlayan “Klayfee” gibi araç setleri de sağlar.
  • Klaytn For Odin (Kore) – Klaytn For Odin, güvenlik riskini önlemek için geliştiricilerin akıllı sözleşmelerini kolayca analiz etmelerini ve incelemelerini sağlayan gerçek zamanlı akıllı sözleşme denetim hizmetidir. Ayrıca, artık güvenlik riskleri veya kod hataları içermeyen akıllı sözleşmeleri belgelemek için değişmez denetim raporları verir.

Seviye 1’in ilk 5 takımı, her biri 100.000 ABD Doları alacak ve KLAY tokeni ile ödüllendirilecek, 2. Seviye (ikinci 5 takım) ve 3. Seviye (üçüncü 5 takım), her biri 50.000 ve 30.000 ABD Doları değerinde KLAY alacak.

Klaytn İş Geliştirme Başkanı Chase Choi:

“Finans, eğlence, yaşam tarzı ve teknoloji de dahil olmak üzere çeşitli endüstri alanlarında potansiyel blockchain hizmetlerini memnuniyetle karşılamaktan heyecan duyuyoruz. Klaytn, kazanan ekiplere başarılı hizmet operasyonu ve bizimle karşılıklı büyüme için ticari ve teknik yönlerde tam destek sağlayacak. Sağlıklı bir Blockchain ve ekosistemini güçlendirmek için kumar hizmetlerini de dışladık.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu