Blockchain Haberleri

LG, kurumsal sözleşmesine blockchain ve kriptoları ekledi

Sponsorlu İçerik

Elektronik alet üreticisi LG, kurumsal sözleşmelerine blockchain teknolojisi ve kripto paraları dahil ettiğini açıkladı.

LG Electronics Inc., bugün gerçekleştirilen Yıllık Genel Toplantısında (AGM) kurumsal tüzüğündeki yeni alanlar arasına kripto varlıkları ve blockchain teknolojisini eklediğini duyurdu. Şirket, kripto ve blok zinciri tabanlı yazılım geliştirme üzerinde çalışıyor. Çeşitli iş alanlarıyla ticarete başlamayı hedefliyor.

Korea Economic Daily gazetesinin haberine göre, Güney Koreli merkezli şirket, kurumsal tüzüğüne kripto para birimi, blok zinciri ve tıbbi cihazlar dahil olmak üzere üç iş alanı ekledi. Paydaşlar, bu yılki genel kurul toplantısında yeni iş hedeflerini onaylamak için oy kullandı. Şirketin bir kripto para borsası kurmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda, şirketin sözcüsü şöyle konuştu:

“Henüz hiçbir şeye karar verilmedi. Az önce iş alanlarından geniş bir şekilde bahsettik.”

Sözcü, LG Electronics’in Samsung’u yeni alanda takip ederek yakın zamanda NFT’lerle ilgili haber verebileceklerini kaydetti. LG şirketi şubat ayında, yeni akıllı televizyon modellerine NFT deneyimi eklemek için Kakao Corp.’un blockchain platformu GroundX ile ortaklık kurdu.

LG şirketi, akıllı televizyonlarında NFT’lerin ticaretini sağlayan bir NFT platformu kurmayı planlıyor. Ek olarak şirket, insanların NFT sanat eserlerine ve bulut oyun hizmetlerini kullanıcılara sunmak için akıllı televizyonları için Drops Gallery’yi tanıttı.

Güney Kore’de gelişen kripto pazarı

Samsung, LG ve SK Group dahil olmak üzere Güney Koreli şirketler, kripto para birimi ve blok zinciri alanlarında büyük ölçüde genişliyor. Samsung ve LG, kripto, NFT ve blok zinciri özelliklerini tanıtarak yenilikçi teknolojilere katkıda bulunmaya bu pazardaki varlıklarını geliştiriyor.

SK Group, yatırım şirketi SK Square aracılığıyla kripto pazarında da önemli bir yere sahip. Son zamanlarda şirket, Güney Kore’nin kripto borsası Korbit’in yüzde 35 hissesini satın alarak kendi kripto para birimini başlatma planını açıkladı. Bunu haberimizde vermiştik.

Güney Kore Devlet Başkanı seçilen Yoon Suk-yeol, kripto deregülasyonu, vergi yükünü azaltma ve NFT sözü verdi. Böylece, Güney Kore’de kripto benimsemesinin gerçekleşmesi planlanıyor.

Blockchain ile ilgili en güncel içerikler için Blockchain Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu