Blockchain HaberleriManşet

Producers Market, VeChain ile ortaklık kurdu

Sponsorlu İçerik

Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Producers Market, teknolojisini tarım sektörünü desteklemek ve kullanmak için VeChain ile ortaklık kurdu. Medium’da yayınlanan bir yayına göre, işbirliği küresel pazarda ihracat rekabetçiliğini artırmak için çiftçilerin ürünlerini izlemeyi hedefleyecek. Gelecekte daha kapsamlı bir tanıtım için, işbirliği başlangıçta Latin Amerika ve Karayipler’deki çiftçileri desteklemeye odaklanacak. Yayına göre, bu bölgedeki çiftçiler coronavirüs pandemisinden özellikle kötü bir şekilde etkilendiler.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) yaptığı bir araştırmaya göre, Latin Amerika ve Karayipler’deki (LAC) tarım sektörü, dünya çapında tarım ve balıkçılık ürünlerinin ihracatının %23’ünü oluşturuyor. 2028 yılına kadar bu kuruluşlar LAC bölgesinin tarım ve balıkçılık ihracatının %25’ini oluşturmasını bekleniyor. Bu nedenle, küresel gıda tedarik zincirini korumak için son derece önemli bir bölge.

Gıda ticaretini geliştirmek için VeChain’in entegrasyonu

İşbirliğinin amaçlarından biri, üretici ve tüketici arasındaki mevcut acil durum nedeniyle genişleyen boşluğu azaltmak için VeChain’in Blockchain teknolojisinin kullanılması. Bu nedenle VeChainThor Blockchain‘i, çiftçileri güçlendirmek için değer zincirine entegre edilecek. Şeffaflık uygulaması StoryBird sayesinde, çiftçiler pazarlara ve tüketicilere doğrudan bir bağlantı kurabilecekler.

Uygulama VeChain ToolChain tarafından yönlendirilecek ve gıda ticaretindeki tüm aktörlerin ürünlerin kökenini doğrulamasına ve teslimatlar için izlenebilirlik araçlarına erişmesine izin verecek. Tedarik zincirinde şeffaflığın artmasına ek olarak, StoryBird üreticilerin, işlemcilerin, paketleyicilerin ve diğer aktörlerin küresel pazarlara erişim için organizasyon ve ürün profillerini kamuya açık olarak listelemelerine izin verecek.

StoryBird de çiftçilerin reklam yolunu geliştirmek için önemli bir katkı saglayacak. Uygulama, kullanıcıların bir ürünün tüketicilerinin geçmişini ve kökenini yakalayabilmeleri için fotoğraf ve diğer görsel medya yüklemelerine izin verecek.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu