Blockchain HaberleriManşet

Rusya Merkez Bankası’nın Blockchain Projesi Hazır

Sponsorlu İçerik

Rusya Merkez Bankası, Aralık ayında, devlet destekli kripto paraların düzenleyici bir sanal alanda test edeceğini açıklamıştı. Banka, dijital haklar yayınlamalarını ve dağıtmalarını sağlayacak Blockchain pilot projesini tamamladı. Bu, bankanın malları, hizmetleri, menkul kıymetleri ve diğer varlıkları da dijitalleştirmesini sağlayacak.

Platformu kullanan kuruluşlar dijital token çıkarabilecek, sermaye çekmek ve tüketiciler için yeni uygun yatırım araçları oluşturmak söz konusu olduğunda iş fırsatlarını genişletebilecek. Rusya Merkez Bankası Finansal Teknoloji Geliştirme Başkanı Ivan Zimin, bunun en büyük sandbox projelerinden biri olduğunu, yeni iş modelini ve pazar ihtiyaçlarına olan ilgiyi ayrıntılı bir şekilde incelediklerini söyledi.

Rapora göre, Blockchain platformu, dijital finansal varlık hakkındaki federal yasa yürürlüğe girer girmez faaliyetlerine başlayabilecek. Rusya Merkez Bankası, daha önce merkezi olmayan kripto paraların kullanımını yasaklayan bir yasayı destekleyeceklerini söylemişti. Ancak Rusya henüz dijital finansal varlıklara ilişkin mevzuatı kabul etmedi. Birkaç yerel haber raporuna göre, yasa tasarısı zaten kesinleşmiş durumda.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu