Blockchain HaberleriManşet

Rusya, seçimlerde Blockchain teknolojisinden faydalanacak

Sponsorlu İçerik

Bir Rus telekomünikasyon şirketi, seçmenlerin Eylül seçimlerinde kullanabileceği Blockchain teknolojisine sahip bir elektronik uzaktan oylama sistemini test etti.

Rus telekom şirketi Rostelecom, Blockchain teknolojisini kullanan bir elektronik oylama sistemini başarıyla test etti. Yerel vatandaşlar, ülkenin Eylül seçimlerinde uzaktan oy kullanmak için bu elektronik sistemi kullanacaklar. Küresel salgınla birlikte mobil oylama zorunluluk haline geldi. Rusya, elektronik oylama sisteminde Blockchain teknolojisinin güvenliğini kullanarak adımlar attı.

30.000’den fazla kişi test etti

Testlere 30.000’den fazla kişi katıldı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu, gönüllülerin kayıttan oyların sayılmasına kadar tüm seçim sürecini elektronik olarak tamamladığını açıkladı. Süreç ayrıca kimlik doğrulamasını da içeriyordu. Bunun için teknoloji, bir hükümet portalı ile arayüz oluşturdu. Merkez Seçim Komisyonu hiçbir güçlükle karşılaşmadığını kaydetti. Rostelecom Başkan Yardımcısı Dmitry Repnikov, testin hizmet veya işlevde herhangi bir kesinti veya sorun olmadan tamamlandığını söyledi. Seçimlerin 13 Eylül’de yapılması planlanıyor.

Salgın, Blockchain kullanımını arttırdı

Devam eden küresel pandeminin ortasında Blockchain kullanımı arttı. Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı (MinTIC) ülkeyi Blockchain teknolojisini benimsemeye çağırdı. Dünyanın her yerindeki düzenleyiciler, Blockchain teknolojisinin farklı sektörlerde kullanımını araştırıyor. MinTIC, Blockchain teknolojisini benimseme konusunda ilerleme kaydeden altı ülkeyi ve şu anda yararlandıkları faydaları gösterdi. Bakanlığın bahsettiği ülkeler arasında Estonya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Kanada yer alıyor. Geçen yılın sonlarında, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkeyi Blockchain sektöründe lider olmaya çağırdı.

Blockchain haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu