Blockchain HaberleriManşet

Şirketler Blockchain’i stratejik öncelik olarak listeliyor

Sponsorlu İçerik

Deloitte’nin Global Blockchain Survey 2020 araştırmasına göre, Blockchain teknolojisi, dünya çapındaki şirketlerin yüzde 55’inden fazlası için en büyük stratejik öncelik olmaya devam ediyor ve sadece gelişmekte olan bir teknoloji olmaktan çıkıyor.

Heyecanla beklenen Deloitte araştırması, endüstri liderlerinin sadece bu teknolojiyi dikkate almakla kalmayıp, aynı zamanda daha iyi verimlilik sonuçları için geniş çapta araştırma ve yatırım yaptığını ortaya koydu. Sonunda şirketler uzun vadeli değer yaratmak için Blockchain kullanıyorlar.

Üçüncü yılında finansal hizmetler ve denetimde endüstri lideri ve dört büyük muhasebe firmasından biri olan Deloitte‘in araştırması, ABD, İngiltere, Brezilya, BAE, Kanada, Çin, Singapur ve Hong Kong gibi ülkelerden katılımcıları içeriyordu. Bu ülkeler, Blockchain teknolojisi hakkında daha geniş bir anlayışa sahip gibi görünüyorlar, ayrıca keşfetme ve benimseme konusunda önemli ilerleme kaydettiler.

Deloitte Blockchain benimsenmesine olumlu ışık tutuyor

Sonuçlar, 14 ülkede ankete katılan 1.488 katılımcının yaklaşık yüzde 39’unun Blockchain teknolojisini üretim hatlarına başarıyla entegre ettiğini gösteriyor. Geçen yıl, bu rakam sadece yüzde 23’tü ve bu da benimseme oranında yüzde 16 gibi etkileyici bir artışa işaret ediyor.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 89’u, Blockchain‘in dijital para birimlerinin yanı sıra önümüzdeki üç yıl içinde finans endüstrisinin geleceğini şekillendirmede büyük bir rol oynayacağına inanıyor. Bunlar arasında, yüzde 53’ten fazlası uzun vadeli iş sürdürülebilirliğine ulaşmak için benimseneceğini sıkı bir şekilde savunuyor.

Blockchain teknolojisindeki uzmanlar çok rağbet görüyor

Katılımcıların yaklaşık yüzde 82’si Blockchain uzmanlığına sahip adayların, en azından bir ile iki yıl boyunca listenin başında kalacağını doğruladı.

Şimdi olumlu olmayan kısmına dikkat çeken rapor, şirketlerin yaklaşık yüzde 54’ünün Blockchain teknolojisinin şişirildiğini ve gerçek olmaktan uzak olduğunu düşündüğünü vurgulamakta. Bu rakam geçen yıl yüzde 43 ve 2018’de yüzde 39’du.

Çin ve ABD başı çekiyor

Raporda ayrıca, bu yıkıcı teknolojinin çeşitli genel uygulamalarda değiştiği ve her ülkede benimsenme oranın da değiştiği öne sürülüyor. Çin ve ABD gibi ülkeler kabul oranına önderlik ediyor, Çin şirketlerinin neredeyse yüzde 59’u yükselişe geçiyorken, aynı rakam ABD’de bu rakam yüzde 31.

Çin hükümeti dijital varlıklara karşı düşmanca kalsa da, Çin’deki anket katılımcılarının yaklaşık yüzde 94’ü önümüzdeki beş ile on yıl içinde fiat para birimlerine potansiyel alternatifler olarak ortaya çıkacağını düşünüyor.

Deloitte Danışmanlık LLP’den Linda Palczuk:

Blockchain teknoloji, ortaya çıktığından beri potansiyel gerçek dünya kullanım durumlarını görmeyi bekleyen deneysel bir kavram olarak adlandırılırken, bulgular artık küresel ölçekte reform için bir araç olduğunu gösteriyor.”

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu