Blockchain Haberleri

SK Square şirketinden, blockchain teknolojisine dev yatırım

Sponsorlu İçerik

Güney Kore merkezli yatırım şirketi SK Square, blockchain teknolojisine 1,6 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Yatırım yönetimi şirketi SK Square, bugün gerçekleşen genel hissedar toplantısında, önümüzdeki 3 yıl içinde blockchain teknolojilerine yönelik yatırım planları konuşuldu. Bu duruma ek olarak söz konusu şirket büyüyen ve talep gören çip, blockchain alanlarında yerli ve yabancı yatırımcılardan gelen yatırım tekliflerini değerlendirecek.

SK Square CEO’su Park Jung-ho bugün, yarı iletken çipler ve blok zincir teknolojisi sektörlerinde birleşme-satın alma anlaşmaları için 1,6 milyar dolar değerindeki yatırım planını açıkladı. SK Square CEO’su, önümüzdeki üç yıl içinde çipler, blok zinciri ve kripto paralar için yatırım yol haritasını açıkladı. Çiplere odaklanan şirket, ABD ve Japonya’nın endüstrideki satın alma ve ortaklık anlaşmalarını değerlendirmeyi planlıyor. Güney Kore merkezli kuruluş, sektördeki büyük şirketler kadar küçük şirketlere de yatırım yapmaya açık olduğunu kaydetti.

SK Square’den yatırım hamleleri

SK Square, çip endüstrisine şimdiden büyük yatırımlar yaptı. Şirket, 2012 yılında SK Hynix‘i satın aldı ve şu anda yüzde 20.10’luk çoğunluk hissesine sahip. Ayrıca, yan kuruluşu SK Hynix aracılığıyla 2021’de Intel’in NAND bellek ve katı hal sürücüsü işini 9 milyar dolara satın aldı. Şirket aynı zamanda blockchain ve kripto paralara yönelik çeşitli yatırımlar yapıyor.

Şirket, Haziran ayında kripto para birimini resmi olarak başlatma hedeflerini açıklamıştı.

CEO Park Jung-ho konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu, SK Square’in aşina olduğumuz ve yüksek bir büyüme potansiyeli gördüğümüz alanlar olan chip ve blok zincirine yatırım yaparak yeni hissedar değeri yarattığı ilk yılı işaret edecek.”

Güney Kore şirketlerinde kripto yarışı

SK SquareLG ve Samsung gibi Güney Kore merkezli şirketler kripto para, blockchain ve NFT pazarlarındaki varlıklarını artırmada ön sıralarda yer alıyor. SK Square, kripto borsası Korbit, Onmind’e stratejik işbirliği ile yatırım yaptı. Yeni yatırımlarla SK Square, sermayeyi kripto ve bitcoin madenciliğine daha fazla itmeyi, blok zinciri teknolojisi çözümlerini genişletmeyi ve yaklaşmakta olan dijital para birimini tanıtmayı hedefliyor.

Blockchain ile ilgili en güncel içerikler için Blockchain Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu