Blockchain HaberleriManşet

Telos, Genobank.io İle Ortaklık Kurdu!

Sponsorlu İçerik

Telos Vakfı ve Genobank.io, kullanıcıların COVID-19 testini gerçekleştirmelerine yardımcı olan bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

Coronavirüs salgını yayılmaya devam ederken, Telos, kullanıcıların düşük maliyetli testlere erişmesine yardımcı olacak Agerona adlı bir uygulama oluşturmak için Genobank.io ile bir girişim başlattı.

Telos Blockchain‘i, sonuçları anonim olarak saklayacak ve kullanıcıların istedikleri takdirde sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla sonuçları paylaşmalarına izin verecek. Uygulama açık kaynaklı olacak ve kullanıcılara verileri üzerinde tam kontrol sunacak. Nisan sürümü için belirlenen uygulama ile birlikte Genobank.io tarafından yayınlanan yeni bir token başlatılacak.

Tam altyapı, kullanıcılar için mobil uygulama, laboratuvarlar için işlem arayüzü, gizlilik sağlayan Blockchain mimarisi, düşük maliyetli COVID-19 testleri ve işlemleri için kaynak ve lojistik çözümleri içerecek.

Agerona, Coronavirus İzlemeyi Geliştirecek

Agerona uygulaması, kullanıcıların sipariş için test kitleri bulmasına yardımcı olacak. Testin benzersiz barkodunu tarayarak ve bu testi Telos Blockchain‘inde anonim bir hesapla ilişkilendirerek, sonuçlar ağa yazılacak ve araştırmacılar hastalığı takip etmeye yardımcı olmak için toplu verileri ve coğrafi bilgilere kolayca erişebilecek. Tüm bunlar, kullanıcıların verilerini kontrol altında tutmasına ve anonim kalmasını sağlayacak.

Telos Blockchain’in mimarı ve teknik yazarı Douglas Horn:

“Bu proje, dünyanın dört bir yanından gelen bireylerin küresel sorunları ele almak için sahip olduğumuz araçları artırmak için nasıl bir araya gelebileceğine dikkat çeken bir örnek.”

Genobank.io’nun CEO’su Daniel Uribe:

“İnsanlar gizlilikten ödün vermeden COVID-19 durumlarını öğrenme hakkına sahip. Şirketiz, genomik, gizlilik yasaları ve merkezi olmayan DNA veri cüzdanları alanlarında deneyime sahip.”

Agerona dapp, kullanıcıların AI tabanlı bir teşhis aracının geliştirilmesine yardımcı olmak için öksürüklerinin sesini kaydedebilecekleri deneysel bir özelliğe de sahip olacak.

Yazılım şirketi Forte Group, COVID-19 uygulamanın geliştirilmesinde yer aldı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu