Nedir? Nasıl? Neden?

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Kraken borsasına soruşturma

Sponsorlu İçerik

Kanada merkezli kripto para borsası Kraken’e ABD yaptırımlarını ihlal ettiği iddiası ile ABD Hazine Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Borsa, Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından yaptırım uygulanan ABD sınırlarındaki en büyük kripto şirketi olacak.

Yakın tarihte yayınlanan New York Times raporuna göre, ABD Hazine Bakanlığı 2019 yılından bu yana Kraken borsasını araştırıyor. Kurumun, borsaya para cezası vermesi bekleniyor. New York Times raporunda, firmanın İran, Küba ve Suriye’deki kullanıcıların kripto varlık alıp satmasına izin vererek ABD yaptırımlarını ihlal etmiş olabileceğine dair şüphelerin olduğu belirtildi. Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi soruşturmayı yürütüyor. Kraken, ofis tarafından yaptırım eyleminden etkilenen en büyük Amerikan kripto şirketi olacak. 

Hazırlanan raporun bir bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Hazine, potansiyel veya devam eden soruşturmaları onaylamaz veya yorum yapmaz. Hazine sözcüsü bir e-postada, ABD ulusal güvenliğini koruyan yaptırımları uygulamak için tüm araçlarımızı ve yetkilerimizi kullanmaya kararlıyız.”

Kraken, İran’da 1.500 kullanıcıya sahip

Raporda Kraken, kullanıcıların İran’ın yanı sıra ABD yaptırımları altındaki Suriye ve Küba’da hesapları işletmesine izin verdiği iddia edildi. İran’a karşı yaptırımlar 1979’dan beri yürürlükte. Times tarafından açıklanan tabloda Kraken’in, İran’da 1.500’den fazla kullanıcısı olduğunu gösterdi.

“Kraken, düzenleyicilerle yapılan belirli tartışmalar hakkında yorum yapmıyor. Kraken, sağlam uyumluluk önlemlerine sahiptir ve ticari büyümesine uygun olarak uyumluluk ekibini büyütmeye devam ediyor. Kraken, yaptırım yasalarına uyumu yakından izliyor ve genel bir konu olarak düzenleyicilere potansiyel sorunları bile rapor ediyor”

Kraken borsasından ya da borsanın CEO’su Jesse Powell’dan resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu