Nedir? Nasıl? Neden?

BAE merkezli market hizmeti kripto paraları kabul edecek

Sponsorlu İçerik

BAE merkezli market hizmeti YallaMarket, kripto para birimlerini ödeme olarak kabul etmeye başladığını duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli YallaMarket, yapılan alışverişlerde kripto para birimleri bir ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini açıkladı. Şirket şuanda ödemelerde Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve stabil coin’leri kabul ediyor. Ek olarak market, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki ortaklarından ve yatırımcılardan kripto yatırımlarını kabul etmeyi planlıyor. YallaMarket yakın gelecekte çalışanlarına maaşlarını kripto para olarak ödeyeceğini kaydetti.

Khaleej Times tarafından bildirildiği üzere, ülkedeki kripto kullanımlarının ve benimsenmesinin artmasıyla market hizmetleri şirketi müşterilerine kripto ödeme seçenekleri sunuyor. YallaMarket CEO’su Leo Dovbenko, şirketin kripto para birimlerine ve blockchain teknolojilerine inandığını iddia etti. CEO, BAE’deki kripto ekonomisinin büyüdükçe YallaMarket’in gerekeni yaptığını vurguladı.

“YallaMarket müşterileri zamanlarına değer veriyor ve teknolojileri hayatlarında aktif olarak uyguluyorlar, kripto ödemelerini kullanmanın öncüleri arasında olduklarına şüphe yok.”

Market teslimat hizmeti, kripto tabanlı ödeme seçeneğini başlatmak için Bahreyn merkezli Şeriat uyumlu kripto borsası olan CoinMENA ile ortaklık kurdu.

CoinMENA CEO’su Talal Tabbaa, herkesin kripto para birimlerini kullanmaya başlayacağını ve kripto ödemelerinin kabulünün geleceği belirlediğini açıkladı. İşletmelerin interneti kabul ettikleri gibi kripto varlıkları da kullanmaya başlayacağını söyleyen Tabbaa, bölgedeki dijital ekonomideki patlamanın kripto benimsenmesini arttıracağını kaydetti.

Market teslimat hizmeti, iç pazarda büyüdükten sonra Suudi Arabistan ve Katar’a genişleme planlarını açıkladı.

BAE’de kripto sektörü hızla genişliyor

BAE, Orta Doğu’da bir kripto merkezi haline geliyor. Artan popülerlik NFT ve metaverse talebi, hükümeti kripto dostu düzenlemeler ve politikalar uygulamaya yönlerdirdi. FTX, Binance, BitOasis dahil olmak üzere birçok önde gelen kripto borsasının BAE’de ofis açmasıyla sonuçlandırdı.

Yakın tarihe BAE’nin en büyük havayolu şirketi Emirates, NFT ve metaverse alanına girdiğini duyurdu. Büyük kripto madenciliği firmalarını BAE’ye genişlemeye teşvik ediyor.

WazirX, merkezini Dubai’ye taşıyacak

Hindistan’ın en büyük kripto borsalarından olan WazirX, artan vergiler nedeniyle merkezini Dubai’ye taşımayı planladığını açıkladı. Hindistan hükümeti, yakın tarihte onayladığı yasa tasarısında kripto paralara yüzde 30 vergilendirme ve tüm işlemlerde yüzde 1 vergi alma zorunluluğu koymuştu. Borsalar vergilendirme sebebiyle merkezlerini Orta Doğu’ya kaydırmayı planlıyor. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu