Nedir? Nasıl? Neden?

Binance’te 20 milyon dolarlık HNT yanlış tahsis edildi

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, dün yaşanan bir muhasebe hatası nedeniyle 20 milyon dolarlık Helium HNT token’ını kullanıcılarına tahsis etti.

Önde gelen kripto borsası Binance tarafından dün gece keşfedilen bir muhasebe hatası, fonların yanlış tahsil edilmesiyle sonuçlandı. Helium’un ağ kullanıcılarını ödüllendirmek için kullandığı HNT ve MOBILE token’ları karıştırıldı. Binance tarafından kullanıcıların MOBILE bakiyeleri HNT cüzdanlarına gönderildi ve piyasaya satılmasına izin verildi.

Hatayı keşfeden borsa kısa bir süre içinde hatayı telafi etti. Helium Vakfı, The Block’a verdiği demeçte, yapılan muhasebe hatasının zincirleme bir sorun olmadan önce borsadan izole edildiğini kaydetti:

“Bunun zincirleme bir sorun olmadığını ve bu sorunun Binance’e özel olduğunu onaylayabiliriz. Bildiğimiz kadarıyla, başka hiçbir borsa veya üçüncü taraf etkilenmedi. Token sahiplerine kapsamlı bir durum güncellemesi sağlanana kadar Binance üzerinde HNT ve MOBILE para yatırma işlemlerini askıya almalarını tavsiye ediyoruz.”

Binance CEO’su, Biden dijital varlık raporlarını övdü

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Biden yönetimi tarafından dün yayınlanan ve kripto para birimleri için bir politika çerçevesi sunmayı amaçlayan dijital varlık raporlarını övdü. Raporda dair bilgileri haberimizde paylaştık.

Zhao tarafından Twitter üzerinde yapılan tweet dizisinde şu ifadeler yer aldı:

“ABD’nin kripto düzenlemesine yönelik tüm hükümet yaklaşımı, bu alanı yöneten mevcut eyalet yasaları ve düzenlemelerine karşı çok ihtiyaç duyulan tutarlılığı ve netliği getirecek. Çerçeve, diğer ülkelerle uluslararası işbirliği ve küresel standart belirleyiciler ve özel sektörle özellikle uygulama cephesinde aktif işbirliği için özel hükümler getiriyor.”

Binance’in AB’deki MICA gibi gelecekteki bölgesel düzenlemelere uymak için çalıştığını ve sektörün gelişmeye devam edebilmesi ve düzenleyicileri hedefleri için küresel olarak tutarlı düzenlemeleri dört gözle beklediğini açıkladı.

“Uyumluluk ekibimizi yüzde 500 büyüttük.”

“ABD çerçevesinin tüketiciyi koruma, dolandırıcılık ve yasa dışı faaliyetlere odaklanmasını gelecekteki düzenlemelerin kritik bir parçası olarak takdir ediyoruz. Uyumluluk ekibimizi %500 oranında büyüttük ve desteğimizi ölçeklendirmek için dünya çapında yasa uygulama eğitimi başlattık. Küresel kripto ekosisteminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, uluslararası finansal suç ve terörle mücadele çabalarını güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmayı da içerir. Kurum içi kara para aklamayı önleme (AML) algılama ve analiz yeteneklerimizi her zaman genişletiyoruz.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu