ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Bittrex borsası, 7 ülkede hizmetlerini sonlandırıyor

Sponsorlu İçerik

Bittrex borsası, önümüzdeki iki hafta içinde Ukrayna dahil yedi ülkedeki faaliyetlerine son verecek. Ülkelerin kripto yatırımcıları artık borsada sunulan kripto para hizmetlerine erişemeyecek. Kripto para hesapları da bu sürenin ardından otomatik olarak kapatılacak.

Bittrex, 7 ülkeye erişimi engelliyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para ticaret platformu Bittrex, bugün yaptığı açıklamada 7 ülkedeki faaliyetlerini sonlandıracağını duyurdu. Bittrex borsası tarafından kara listeye alınacak ülkeler arasında Beyaz Rusya, Ukrayna, Panama, Burundi, Myanmar, Mali ve Nikaragua yer alıyor. Borsa, kararlarının arkasındaki sebep hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Yasal nedenlerden dolayı, maalesef, belirli yargı alanlarında ikamet eden müşterilere artık hizmet sağlayamayacağımızı size bildirmek zorundayız.”

Bittrex borsası, yukarıda belirtilen ülkelerdeki kripto para kullanıcılarını önümüzdeki iki hafta içinde varlıklarını platformdan çekmelerini istedi. Şu anda, bu kişiler hesaplarına para yatıramıyor, çünkü borsa fiat para yatırma işlemlerini durdurdu. Bittrex, bu sürenin sonunda, kalan hesapların devre dışı bırakılacağını belirtti.

Dikkate değer bir şekilde, bu Bittrex borsasının bir ülkeyi ilk kez kara listeye alması değil. Aynı nedenle borsa, geçtiğimiz yıl Ekim ayı itibarıyla 31 ülkedeki müşterilerine hizmetlerine son verdi. Ülkelerin çoğu Afrika’daydı. Bunlar arasında, Mısır, Gana, Uganda, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Venezuela, Lübnan ve Zimbabwe gibi ülkeler yer alıyordu.

En dikkat çeken ülke Ukrayna

Bu arada, Bittrex borsasının Ukrayna müşterileri için desteği kapatma kararı, ülkenin en yüksek kripto para benimseme oranına sahip en iyi yargı bölgesi seçilmesinden birkaç gün sonra geldi. Daha önce bildirdiğimiz gibi Ukrayna, analiz şirketi Chainalysis tarafından yayınlanan verilerde birinci sırada yer aldı. Bittrex tarafından da kara listeye alınan Venezuela listede ikinci sırayı aldı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu