Nedir? Nasıl? Neden?

Brezilya Senatosu, kripto para tasarısına onay verdi

Sponsorlu İçerik

Brezilya Senatosu, kripto para birimlerini yasallaştırmaya yönelik yasa tasarısına onay verdiğini duyurdu. Bitcoin, ülkede benimsenme noktasına geldi.

Brezilyalı Milletvekilleri, bugün ülkedeki kripto para birimlerini düzenlemek ve yasallaştırmak üzerine hazırlanan yasa tasarına onay verdi. Senato raporlarına göre, kripto odaklı politikaların ayrıntıları, Brezilya’nın dijital varlık endüstrisini düzenleme yaklaşımını ortaya koyuyor. Milletvekilleri, kripto varlıkların yürütülmesinin hükümetinin yetki alanında olması gerektiğini belirtti. Raporlarda, Brezilya’nın sanal varlık ekonomisinde yeniliği teşvik ederken yatırımcı güvenliğini ve politika uyumluluğunu sağlamak için tasarlanmış daha fazla yasa geliştirmeye karar verileceği kaydedildi.

Senatörler ek olarak, ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun, başka bir özel departman kurulmadığı sürede kripto piyasası denetçisi olarak çalışabileceğini öne sürdü. Tasarı ayrıca, Central of Brazil’i dijital varlıklar için başka bir olası düzenleyici olarak belirledi. Tasarı, özel ASIC madencilik birimlerini getirmek isteyen BTC madencileri için ithalat ücreti muafiyeti uygulamayı amaçladığını bildiriyor. Milletvekilleri, politikanın ülkede hem yerli hem de yabancı kurumsal varlıkların kurularak teşvik edilebileceğini kaydetti.

Yasa koyucu grupta yer alan Senatör Arns, temerrüde düşenler ve yasadışı aktörler için bir ceza yapısı önerdi.

Cezalar, bu tür suçlardan etkilenen değer miktarıyla orantılı olmalıdır. Yani kim binlerce insana zarar veren 1 milyar ABD Doları tutarında bir suç işlediyse, daha az değeri etkileyen birinden daha büyük bir ceza alacaktır.

Brezilya Senatosu’ndan gelen yeşil ışığın ardından, kripto yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’ne gönderildi. Kripto savunucuları, Temsilciler Meclisi’nden olumlu bir oy bekliyor. Başkan Jair Bolsonaro‘nun teklifinin bu yılın sonundan önce resmi olarak onaylayabileceği düşünülüyor. Brezilya’nın kripto faturası ilk olarak 2015 yılının başlarında Federal Milletvekili Aureao Ribeiro‘nun politikaları önermesiyle ortaya çıkmıştı. Söz konusu öneri, Senato Başkanı Rodrigo Pacheco tarafından yeniden gündeme getirildi fakat beklenen desteği alamadı.

Daha fazla ülkede kripto düzenlemeleri sürüyor

Brezilya, kripto düzenlemeleri geliştiren ve büyüyen yargı bölgesi listesine katılıyor. Son dönemlerde, ABD Devlet Başkanı Joe Biden, kripto varlıklar için olası bir çerçeve geliştirmeye yönelik bir yürütme emri imzaladı.

Ukrayna ve Rusya ile jeopolitik belirsiz devam ederken, Ukrayna bitcoin ve diğer kriptoların Sanal Varlık Yasası kapsamında yasallaştırıldığını duyurdu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu