Nedir? Nasıl? Neden?

Brezilya Vergi Dairesi’nden açıklama: Kripto para beyanları rekor kırdı

Sponsorlu İçerik

Brezilya Vergi Dairesi (RFB), kripto para birimi beyanlarıyla ilgili Temmuz ayında karşılık gelen rakamları açıkladı. Kurum tarafından yapılan duyuruda, 1 milyondan fazla Brezilyalı’nın kripto para beyanında bulunduğu ve kadın yatırımcı sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtildi.

Brezilya Vergi Dairesi (RBF), 1 milyon 336 bin 715 vatandaşın Temmuz ayında kripto para birimi beyanlarını sunduğunu bildirdi. Brezilya’da 2019’da yürürlüğe giren kanunla beraber vatandaşların ellerindeki kripto paraları bildirmeleri gerekiyor. Bu durum aynı şekilde kripto operatörleri içinde gerekli…

Bu yılın Mayıs ayında 365 bin vatandaş kripto varlıklarını ve işlemlerini RFB’ye bildirdi. Bu sayı Haziran ayında 800.000’e yükseldi. Temmuz ayında ise %50’den fazla artış yaşadı. Ağustos rakamları ise henüz derlenmedi.

Kadın yatırımcıların sayısı arttı

Yayınlanan istatistiklerde ortaya çıkan bir diğer detay ise ülkede kadın kripto yatırımcılarının aktif haline geldiğini gösteriyor. Sunulan verilere göre, kadınlar tarafından yapılan kripto işlemlerinin sayısı %4 arttı. Temmuz ayı boyunca yapılan işlemlerin neredeyse %20’si kadınlardan oluşan bir yatırımcı grubuna ait.

Bitcoin ve USDT tercih edildi

Vergi dairesi verileri, hangi kripto varlıkların popüler olduğu konusunda da fikir verdi. Temmuz ayında yapılan çoğu kripto para ticareti, neredeyse 3 milyon işlem Bitcoin kullanılarak yapıldı. İkinci en büyük değeri taşıyan işlemler USDT üzerinden yapıldı. USDT kullanılarak yapılan işlemler, Bitcoin işlemlerine kıyasla 4 kat daha fazla.

Brezilya Merkez Bankası, vatandaşların 2021 Ocak ve Ekim ayları arasında 4 milyar dolardan fazla kripto para satın aldığını bildirildi. O dönemden bu yana ülkede kriptonun popülaritesi artıyor.

Kripto kullanımındaki artışa rağmen, uygun bir düzenleyici çerçeve hala onaylanmadı. Brezilya Kongresi, geçen yıl tanıtılan bir kripto para yasasını onaylamayı başaramadı ve Ekim ayında yapılacak olan başkanlık ve genel seçimlerin yakınlığı nedeniyle tartışmasını ve oylamayı erteledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu