Nedir? Nasıl? Neden?

Cardano kurucusundan Ripple davasına yönelik değerlendirme

Sponsorlu İçerik

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple Labs arasında devam eden dava ile ilgili görüşlerini paylaştı. Hoskinson, Ripple (XRP) dahil olmak üzere çoğu katman 1 protokolünün menkul kıymet olmadığını ve Ripple ekosisteminin Brad Garlinhouse ve diğer Ripple yöneticilerini geride bırakacağını söyledi.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, SEC ve Ripple arasında iki yılı aşkın bir süredir devam eden yasal mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hatırlanacağı üzere ABD SEC, 2020 yılının Aralık ayında, XRP token’ının kayıt dışı menkul kıymetler ihracı iddiasıyla Ripple’a dava açmıştı. Davanın henüz bir sonuca bağlanmaması ve Ripple’ın kazanması yönünde olumlu adımların atılması yatırımcılar için umut doğmasına neden oldu.

Hoskinson, Ripple’ı destekleyen yöneticiler listesine ekledi. Hoskinson, Twitter hesabından attığı tweet dizisinde çoğu katman 1 protokolünün menkul kıymetler olmadığını belirttiği görüşlerini paylaştı. ADA kurucusu, Ripple ekosisteminin merkezi olmadığını ve herhangi bir şirketten daha büyük olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Dava, 100’den fazla ülkede milyonlarca bağımsız katılımcısı olan ve tek bir şirketin herhangi bir mütevelli heyeti tarafından kontrol edilemeyen bir şeye menkul kıymetler düzenlemesinin uygulanmasının saçmalığına dayanıyor.”

Petrol ve beyzbol kartları üzerinden menkul kıymet örneği

Hoskinson, petrol endüstrisi ve beyzbol kartları üzerinden ilginç bir menkul kıymet değerlendirmesi yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Petrol veya beyzbol kartlarını her zaman menkul kıymetleştirebilirsiniz, ancak o zaman bariz ihraççılarınız ve bilgi asimetrileriniz var. Ancak daha sağlıklı bir ekosistemi teşvik etmek için kripto piyasasının sürekli ve net düzenlemeler yapılması şart.”

“BTC, XRP, ETH ve ADA bir metadır”

Kripto para birimlerinin düzenlemelere karşı bağışıklığı olmadığını belirten Hoskinson, piyasaların istikrarlı ve iyi işleyen aktörleri izlemesi gerektiğini söyledi. Emtia düzenlemesinin ilkelere dayalı olması ve pazar odaklı olması gerektiğini kaydetti. Bitcoin, Ethereum ve Cardano’nun bir meta olduğunu ve metaların bu varlıkları bir araya getirenleri hayatta kalmasını sağladığını belirtti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu