Nedir? Nasıl? Neden?

DBS Bank, kripto hizmetlerini genişlettiğini duyurdu

Sponsorlu İçerik

Metaverse uygulaması The Sanbox’tan arazi satın alarak adından söz ettiren Singapur’un en büyük bankası DBS, akredite müşterilerine olan kripto para hizmetini daha da genişleteceğini duyurdu.

Singapur merkezli bankacılık devi DBS Group Holdings, sadece özel üyelerin işlem yapabildiği dijital borsasına erişimi genişletti. Kripto ve dijital hizmetlerde 300 bin varlıklı müşteriyi bünyesine katma planı olduğunu açıklayan firma, bu adımın varlıklı müşterilerin talebiyle atıldığını belirtti.

DBS’nin bu hamlesi ile DBS Treasures üyesi olan akredite müşteriler Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethererum ve XRP işlemleri yapabilecekler. İşlemlerin DBS Digital Exchange üzerinden yapılacağı bildirilirken, akredite müşteri sınıfında olmak için bankanın 246 bin dolarlık varlığı olması gerektiği kaydedildi.

100 bin DBS müşterisinin de bu borsada en az 500 dolarlık yatırım yapması zorunlu. Daha öncesinde sadece kurumsal müşterilere sağlanan bu hizmetin, aile ofislerine ve DBS özel Bankacılık üyelerine açık olduğu biliniyor. Bankadan gelen açıklamaya göre, müşterilerden gelen yoğun istek üzerine bu hizmet genişletildi.

Bitcoin adedi 4 kat arttı

Singapur’un en büyük bankası olarak kaydedilen DBS, geçtiğimiz günlerde metaverse platformu Sandbox’tan arazi satın alarak bu alandaki yatırımlarını sürdüreceğini duyurdu. Bu yılın Nisan ve Haziran ayında bankanın dijital borsasındaki işlem hacmi iki kat arttı. Şirketten yapılan açıklamada son 1 yılda borsa aracılığı ile Bitcoin adedinin 4 kat arttığı bilgisi verildi.

Singapur Para Otoritesi ise daha önceki açıklamalarında perakende müşterilerin kripto para yatırımlarını zorlaştırma niyetinde olduğunu açıkça göstermişti. Para Otoritesi, dünyadaki muadillerine kıyasla kripto para şirketlerine en zor lisans veren kurum olarak biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu