Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk’tan, Twitter CEO’suna çağrı: Bot hesap yüzdesini açıklayın!

Sponsorlu İçerik

Elektrik araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın almasındaki tartışmalı konu olan sahte hesaplar ve spam botları hakkında kamuoyuna açık bir tartışma için Twitter CEO’su Parag Agrawal ile görüştü.

Elon Musk, Twitter CEO’su Parag Agrawal’ı etiketlediği bir tweet’inde “Agrawal’ı Twitter’daki bot hesapların yüzdesi hakkında herkese açık bir tartışmaya davet ediyorum. Twitter’ın insanlara günlük olarak yüzde 5’ten daha az sahte hesap veya spam kullanıcıya sahip olduğunu kanıtlamasına izin verin!” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Musk, geçtiğimiz Nisan ayında Twitter’ı satın almak amacıyla 44 milyar dolarlık bir satın alma teklifinde bulunmuştu. Sosyal medya platformu Twitter ise bu teklifi kabul etti. Musk Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısı, spam ve bot hesapları konusunda doğru rakamlar vermediği iddia ederek, anlaşmayı feshetti.  Twitter da Musk’a dava açtı. Musk ise Twitter’a karşı dava açarak tepki gösterdi. Bunu haberimizde vermiştik.

Musk’ın şartı: “Twitter anlaşması devam edebilir ancak…”

55 yaşındaki Amerikalı girişimci, Twitter ile yapılan anlaşmanın ilk koşullar altında devam edebileceğini ancak bir koşulla devam edebileceğini söyledi: “Twitter, 100 hesabın gerçek olduklarının nasıl doğrulandığını sağlamalı ve örnekleme yöntemini açıklamalı” bu şart sağlanmadığı taktirde anlaşmanın devam etmeyeceği belirtildi.

Twitter alımında olumlu bir tutum sergilemişti…

Tesla’nın ikinci çeyrek finansal sonuçlarının tartışıldığı konferans görüşmesinde Musk, platformu hala satın almak istediğine dair olumlu bir tutum sergilemişti. Musk, toplantıda Twitter hakkında “Ürün oldukça iyi ve mühendislik ekibinin Twitter’ı kökten değiştirmek için nasıl yönlendirilmesi gerektiğine dair iyi bir fikrim olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Kullanıcı hedefi: 1 milyar

Elon Musk, geçtiğimiz Haziran ayında Twitter çalışanları ile yaptığı toplantıda kullanıcı sayısını bir milyara çıkarmak istediğini ve platformun Çin merkezli WeChat uygulaması gibi mesajlaşma, video içeriği ve ödeme teknolojilerine sahip olacak süper bir uygulamaya dönüşme potansiyeline sahip olduğunu kaydetmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu