Nedir? Nasıl? Neden?

Güney Kore hükümetine ait YouTube kanalı hack’lendi: Elon Musk videosu yayınlandı

Sponsorlu İçerik

Güney Kore hükümetine ait bir YouTube kanalı siber saldırıya uğradı. Kanalın adı SpaceX Invest olarak değiştirildi ve Elon Musk’ın kripto para birimlerini tartıştığı montajlı bir video yayınladı.

Yerel bir haber ajansı, Güney Kore hükümetine ait YouTube hesabının proaktif bir müdahaleye kurban giderek siber saldırıya uğradığını doğruladı. Kanalın adının SpaceX Invest olarak değiştirildiği bildirildi, ardından kanalda Elon Musk’ın kripto para birimlerini tartıştığı düzenlenmiş videolar paylaşıldı.

9 Eylül tarihinde yaşandığı bildirilen olayda, YouTube kanalının kripto ile ilgili videoların paylaşılması için anlık olarak saldırıya uğrayarak yeniden adlandırıldığı ortaya çıktı. Yonhap Haber Ajansı (YNA), müdahalelerin ardından hesabın dört saat içinde geri alındığını bildirdi.

YouTube kanalının ele geçiren kişinin kimliği ve şifresi, saldırının temel nedeni olarak belirlendi. Google’ın da uzlaşmayı doğruladığı bildirildi. Konuyla ilgili devlet kurumundan resmi bir açıklama yapılmadı.

Güney Koreli yetkililerin yeni hedefi: “Metaverse Yasası”

Kripto para birimlerine yönelik regülasyonlarını sıkılaştıran Güney Kore’den şaşırtıcı bir metaverse adımı geldi. Dünyanın teknoloji anlamında en gelişmiş ülkeleri arasında olan Güney Kore’de yetkililer, sektördeki gelişmeyi teşvik etmek amacıyla bir “Metaverse Endüstrisi Teşvik Yasası” oluşturmaya çalışıyorlar.

Web 3 ve metaverse konularında ciddi adımlar atan Güney Kore, Haziran ayında metaverse alanına 177 milyon dolarlık bütçe ayırdığını duyurmuştu. Bu anlamda Güney Kore, devletin metaverse’e yatırım yaptığı ilk ülke konumuna geçmişti. Ülke şu an “Metaverse Endüstrisi Teşvik Yasası”nı başlatıyor. Bu bilgiye haberimizde yer vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu