Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’da resmi Twitter hesapları hack’lendi ve NFT içerikleri yayınladı

Sponsorlu İçerik

Hindistan’da Devlet Başkanları dahil olmak üzere siyasi partiler ve devlet kurumlarının resmi Twitter hesapları hack’lendi. Hesaplarda NFT içerikleri yayınlandı.

Çok sayıda Hintli siyasi ve hükümet kuruluşu, son üç gün içinde sosyal medya platformu olan Twitter’da güvenlik ihlali yaşadıklarını kaydetti. Yaşanan siber saldırının ardından ele geçirilen hesaplarda NFT’lerle ilgili içerik yayınlandı. Hack’lenen hesapların listesinde Hindistan’ın en büyük eyaleti olan Uttar Pradesh Başbakanı Yogi Adityanath‘ın ofisi ve ülkenin kuzeyindeki Pencap eyaletindeki ana muhalefet partisi Pencap Ulusal Kongresi Üniversite Ödenekler Komisyonu ve Meteoroloji Departmanı da etkilendi.

Cumartesi günü Başbakan Yogi Adityanath‘ın hesabı ele geçirilerek profil fotoğrafı “Bored Ape Yatch Club” koleksiyonundan bir NFT ile değiştirildi. Hesaptan yüzlerce yeni tweet atılarak eski tweet’ler silindi. Eyalet hükümetinin resmi Twitter hesabından atılan tweetlere göre, eyalet başkenti Lucknow’daki Siber Suç polis karakolunda hesap geri yüklendi. Konuyla ilgili soruşturma ise hala devam ediyor.

Resmi Twitter hesabından konuyla ilgili yapılan bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“09 Nisan günü saat 12:30’da Başbakanlık’ın resmi Twitter hesabı @CMOfficeUP ve bazı tweet’ler anında geri alındı. Durumun siber uzmanlar tarafından soruşturulmasının ardından sorumlular hakkında en katı şekilde işlem yapılacak.”

Hack’lenen hesaplar geri yüklendi

Kurum, bugün eyalet hükümetinin hesabının hack’lendiğini açıkladı. Siber saldırıyı gerçekleştiren bilgisayar korsanlarının, “beanz Army” web sitesine bağlantı tweet’i attığını duyurdu. Punjab Congress Twitter hesabında da benzer bir gönderi yayınlandı. Bağlantılı web sitesinin açıklama bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:

“Azuki ve diğer NFT sahiplerine ekstra airdrop talepleri dağıtarak topluluğumuza geri vermeye karar verdik. Airdrop’unuzu BEANZ talep edin ve interaktif Azuki NFT’yi kullanarak Azuki ekosistemine dahil olun.”

Güvenliği ihlal edilen tüm Twitter hesapları geri yüklendiği açıklandı.

Coinbase, Hindistan’da ödeme hizmetlerini askıya aldı

Kripto para borsası Coinbase, yerel düzenleyicilerinin baskısı nedeniyle yeni başlatılan Hindistan borsasında bazı ödeme hizmetlerini askıya aldığını açıkladı. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu