Nedir? Nasıl? Neden?

İngiltere’den Kripto Para Firmalarına Teşvik!

Sponsorlu İçerik

İngiltere, 31 Ocak 2020’de resmen Avrupa Birliği‘nden (AB) ayrıldığından bu yana daha fazla kripto para dostu olmak için adımlar attı. Kripto para ile ilgili işletmeler için kayıt ücretlerini azaltmak amacıyla mevcut düzenlemeleri değiştirdi.

Küçük Kripto Para Firmalarına Teşvik

İngiltere Finansal Denetleme Kurulu Otoritesi (FCA), yeni yayınlanan bir belgede, kripto para şirketleri için kayıt ücretini yeniden yapılandırdı. Azalma dikkat çekici ve küçük kripto para şirketlerini teşvik etmenin bir yolu olarak görülebilir.

Kurula göre, geçen ay yürürlüğe giren yeni yapı, 250.000£ ‘a kadar geliri olan kripto para işletmelerinin 2.000£ kayıt ücreti ödemesini sağlayacak. Öte yandan, 250.000£ ‘dan fazla üretim yapan büyük firmalar 10.000£ ödeyecek.

FCA daha önce ülkedeki tüm kripto para işi kategorileri için 5.000£ sabit bir ücret önermişti. Ancak, kurul, küçük işletmeler için ücretin çok yüksek olduğu konusunda toplumdan olumsuz geri bildirim aldıktan sonra ücretleri değiştirmeye karar verdi.

Değişiklik, kayıt ücretinde 3.000£ ‘lık bir azalmayı yansıtırken, İngiltere‘deki küçük işletme sahiplerinin projelerini kaydetmek isteyenler için bir dönüm noktası.

AB‘deki kripto para şirketlerinin bu yıl 5. Para Aklama ile Mücadele Direktifi‘nde (5AMLD) bulunan yeni bir dizi kurala uymaları gerektiği için daha katı düzenlemelerle karşılaşacaklarını bildirdi. İngiltere artık 31 Aralık 2020’den itibaren AB tarafından sağlanan hiçbir düzenlemeye tabi olmayacak.

Ayrıca ülkenin düzenleyicilerinin, özellikle de Bank of England‘ın Facebook’un Libra ve diğer kripto para ödeme sağlayıcılarının ülkeye giriş yapmadan önce uyması gereken yeni kurallar geliştirdiğini bildirdi.

İngiltere, kripto para alanını yönetmek için daha fazla düzenleyici çerçeveyle, kayıt ücretinin değiştirilmesi Brexit‘in ülkedeki kripto para şirketleri için sadece iyi bir şey olabileceğinin iyi bir işareti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu