ManşetNedir? Nasıl? Neden?

İsviçre, Kripto Para Düzenlemelerini Sıkılaştırdı

Sponsorlu İçerik

İsviçreli düzenleyiciler tarafından kabul edilen bir yasa ile kanun yapıcılar satın alınabilecek kripto para miktarına yeni sınırlar getiriyor. Kripto paraları özel olarak satın almak artık İsviçre ve yakında dünyanın geri kalanı için daha zor hale geliyor.

İsviçre Finansal Piyasalar Otoritesi (FINMA) tarafından kabul edilen yeni bir hüküm, tanımlanamayan kripto para alımlarının 5.000 İsviçre Frangı’ndan (CHF) 1.000 CHF’ye (yaklaşık 1.023 USD) düşürdü.

İsviçreli düzenleyiciler, alım işlemlerinin düşürülmesinin nedeni olarak “yüksek kara para aklama risklerini” gösterdi.

Bu, hükümetler tarafından kripto para birimlerini bazı kullanıcıların gözünde cazip kılan anonimlik özellikleri olan dijital para ve finansal varlıkların tanımlanamayan hareketini sıkılaştırmaya yönelik küresel bir itişin parçası olarak geliyor.

200 ülkeden oluşan hükümetler arası kuruluş olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF), geçen yıl kripto para borsalarının 1.000 dolar veya 1.000 euro’dan fazla işlemler için kimlik doğrulaması gerektiğini önerdi.

Geçen ay, Avrupa Birliği, kripto para borsalarını ve saklayıcıları Müşteriyi Tanı (KYC) ve kara para aklama karşıtı (AML); tipik olarak bankacılık sektörüne uygulanan prosedürlerine uymaya zorlayan yeni kara para aklama düzenlemelerine geçtiğinde anonim kripto para işlemleri üzerindeki kısıtlamalarını da artırdı. Sonuç olarak, Bottle Pay ve Deribit gibi popüler kripto para girişimleri yeni düzenlemeler nedeniyle kapatılmaya veya yer değiştirmeye karar verdi.

Kripto para araştırma şirketi Chainalysis’den Jesse Spiro geçen yıl Bloomberg’e verdiği demeçte, FATF’in kurallarına uymayan ülkeler “esasen küresel finansal sisteme erişimi kaybediyorlar.

Bazıları ana akım trafından anonim kripto para alımlarının öldüğünü düşünüyor. Coinfirm Pawel Kuskowski CEO’su bu hafta başlarında yaptığı açıklamada, “kripto para kullanıyorsanız, anonimliğin ortadan kalktığı fikrine alışmanız gerekir.” dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki yetkililer, kötü amaçlı kullanıcıların yasaları atlatmak için kripto para kullanmaktan caydırmak için giderek daha fazla yol bulsa da, kripto para endüstrisindeki bazı kişiler bu yeni düzenlemelerin ortaya çıkardığı gizlilik tehditlerine ilişkin endişeleri artırdı.

Coinfirm ve diğerleri gibi şirketler şu anda kullanıcılara gizlilik sağlarken borsalar gibi kripto para şirketlerinin uyumlu kalmasına yardımcı olacak çözümler üzerinde çalışıyorlar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu