Nedir? Nasıl? Neden?

Kraken, Abu Dabi’de faaliyet lisans aldığını duyurdu

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Kraken, Abu Dabi’de ticaret platformu olarak işlev gösterme lisansı aldığını duyurdu. İşte detaylar.

ABD merkezli kripto borsası olan Kraken, Abu Dabi’de işletme lisansı alan en son borsa oldu. Son günlerde Orta Doğu’da faaliyet gösterme lisansına sahip kripto para borsalarının sayısı artmaya devam ediyor. listeye en son eklenen borsa Binance ve FTX‘in ardından Kraken oldu.

Kraken’in bugün yaptığı açıklamada, borsanın Abu Dabi Küresel Pazarı (ADGM) tarafından lisans aldığını ve Abu Dabi’yi bölgesel merkezi olarak sayacağını kaydetti. Borsa, 8 milyondan fazla küresel kullanıcısının kripto varlıkları doğrudan para birimi dirhemlere yatırım yapmasına, takas etme, yatırma ve çekme işlemlerine olanak tanıyacağını söyledi.

BAE, kripto katılımını artırıyor

Birleşik Arap Emirlikleri, kripto para birimlerine katılımı arttırma girişiminde 2018 yılından bu ana açık düzenlemeler yapan ülkeler arasında yer aldı. Ülkeye bu sebeple birçok endüstri katılımcısı yatırım yapmaya başladı. Bloomberg raporuna göre, ülke sınırları içinde lisanslanan ABD dijital varlık borsası Kraken oldu. Kripto platformunun önümüzdeki aylarda faaliyete geçmek için kentte bölge müdürlüğünü kurdu. Binance, birkaç hafta önce Abu Dabi gözlemcisinden firmanın kripto varlıklar için komisyoncu-bayi olarak faaliyet göstermesini sağlayan prensipte onay aldığında benzer bir hamle yapmıştı. FTX ise yakın zamanda Dubai’de bölgesel bir Genel Merkez kurma planlarını açıklayarak, petrol zengini ülkeye bakışlarını dikti.

Dubai, geçtiğimiz Mart ayında küresel dijital ekonomideki konumunu sağlamlaştırma çalışırken sanal varlık düzenlemesi ile görevlendirdiği yeni ajansı VARA‘yı tanıtmıştı.

Kripto borsası WazirX, merkezini Dubai’ye taşıyacak

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’ın en büyük kripto borsalarından olan WazirX, artan vergiler nedeniyle merkezini Dubai’ye taşımayı planladığını açıkladı.

Hindistan hükümeti, yakın tarihte onayladığı yasa tasarısında kripto paralara yüzde 30 vergilendirme ve tüm işlemlerde yüzde 1 vergi alma zorunluluğu koymuştu. Nischal Shetty dahil olmak üzere birkaç Hintli kripto yatırımcısı, vergilendirmenin yatırımcıları ülkeden uzaklaştıracağı konusunda uyardı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu