Nedir? Nasıl? Neden?

Kraken borsası, işten çıkarımların olmayacağını duyurdu

Sponsorlu İçerik

ABD’de resesyon ve faiz artırımı tartışmalarının devam ettiği şu sıralarda pek çok kripto para borsası çalışanları işten çıkarmaya yönelik hamleler yaparken Kraken, bu zorlu dönemde şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Şirket, bu yıl herhangi bir şekilde işçi çıkarımı yapmayacağını hatta yeni alımlar yapmayı planladığını duyurdu.

Kraken borsası, ciddi piyasa düşüşlerinin ortasında büyük şirketler yavaş yavaş işçi çıkarımı yapacaklarını açıklarken bu yıl işten çıkarımların olmayacağını belirtti. Kraken borsasının resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İşe alım planımızı değiştirmedik ve işten çıkarmaları düşünmüyoruz. Yılın geri kalanında doldurmamız gereken 500’den fazla pozisyonumuz var.”

“Maaşları BTC ile almanın zamanın geldi…”

San Francisco merkezli kripto borsası, duyurusunun devamında son piyasa düşüşlerini değerlendirerek daha fazla ürün geliştirmek ve çalıştırmak için bir fırsat olduğu belirtildi:

“Pek çok kullanıcı ve yatırımcı bize bu piyasa düşüşünde bize neler olduğunu soruyor ama biz onlara ‘Yeni misiniz?’ diyoruz.  Bu düşüşler, yeniden çalışmaya ve üretmeye başlama zamanının geldiğini gösteriyor. Bu işi neden yaptığımızı bir kez daha hatırlamamız gerekiyor. Bankacılık sistemi ve finans dünyasının dışında kalan ve hiperenflasyondan etkilenen milyarlarca insanın tüm bu eşitsizliklerden orantısız bir şekilde etkilendiği bir dünyada artık maaşlarını Bitcoin ile almayı düşünmenin zamanı geldi. Kripto para birimlerinin hayatta bir kez karşılaşabileceğiniz bir teknoloji fırsatı olduğuna ve milyarlarca insanın hayatını değiştirebileceğine inanıyoruz.”

Kraken’in işe alım kriterleri

Kraken borsası ek olarak, işe alım süreçlerinde belirlediği bazı kriterleri de şu şekilde sıraladı:

*İnternet için bilgi neyse kripto paranın da o olduğu inancı… Kripto özgürleştirici, eşitlikçi ve demokratiktir. Çalışanlarımız bu göreve kendini adamalıdır.

*Her Kraken çalışanı hafta içi eğitime birkaç saat ayırmalıdır. Kripto teknolojisi ışık hızında hareket ediyor ve biz de bu hıza ayak uydurmak zorundayız. Dış etkenlere karşı dayanıklı olmak için bunu yapmalıyız. Bu nedenle, her Kraken çalışanının her hafta eğitime birkaç saat ayırmasını bekliyoruz.

* Kraken sonuçlara önem verir. Bu nedenle kimlik ve sunumdan çok bilgi ve becerilere odaklanıyoruz. Takım elbiseli çalışmak yerine bu gemiyi ayakta tutmak için evden pijama ile çalışıyoruz. Özel günler için takımlar bagajda saklanır.

*Çalışanlarımızdan asla siyasi bir görüşü desteklemelerini istemeyiz. Sadece başkalarının kişisel haklarına, mahremiyetine ve özgürlüklerine saygı göstermelerini istiyoruz

Coinbase işten çıkarımlara başladı

Coinbase, yaşanan son çöküşün ardından başka bir maliyet düşürme önlemi daha duyurdu. Borsa devam eden ekonomik gerileme nedeniyle çalışan sayısını azaltma kararı aldıklarını söyledi.

 Coinbase, geçtiğimiz haftalarda işe alımları durdurduğunu duyurmuştu. Bu kararın devamı olarak borsa, çalışanlarının %18’ini işten çıkaracağını açıkladı. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu