Nedir? Nasıl? Neden?

Kraken Borsası, yasadışı teklif için 1.25 milyon dolar ceza ödeyecek

Sponsorlu İçerik

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu, son zamanlarda yasadışı bir teklif olduğu iddiasıyla Kraken kripto para borsasına 1,25 milyon dolar para cezası verdi.

ABD Emtia Vadeli İşlemLer Ticaret Komisyonu (CFTC) dün yaptığı duyuruda, kripto ticaret platformu Kraken’e “Bitcoin de dahil olmak üzere dijital varlıklarda marjlı perakende emtia işlemlerini yasadışı olarak sunduğu için” ceza kesti.

CFTC’nin icra direktör vekili Vincent McGonagle şunları söyledi:

Perakende ABD müşterilerine sunulan marjlı, kaldıraçlı veya finanse edilen dijital varlık ticareti, yürürlükteki tüm yasa ve yönetmeliklere uygun olarak uygun şekilde kaydedilmiş ve düzenlenmiş borsalarda gerçekleşmelidir.” cümlelerini kullandı.

Anlaşma sonucunda Kraken’in, Ticaret Borsası Yasası’nın (CEA) daha fazla ihlalini önleyeceği vaadiyle birlikte 1,25 milyon dolar sivil para cezası ödemesi gerekiyor.

Özellikle CFTC, Kraken’in Haziran 2020’den Temmuz 2021’e kadar uygun olmayan ABD müşterilerine “dijital varlıklarda marjlı perakende emtia işlemleri sunduğunu” söylüyor.

O zamandan beri Kraken marj ticaretiyle ilgili politikasını değiştirdi, ancak müşterilerin Haziran 2021’e kadar pozisyonlarını kapatmaları gerekiyordu. CFTC’ye göre Kraken’in eylemleri, şirketin yasa dışı faaliyet gösterdiğinin göstergesidir, çünkü bu işlemler teknik olarak belirlenmiş bir sözleşme piyasasında gerçekleşmemiştir.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu şunları söyledi:

Geri ödeme 28 gün içinde yapılmazsa, Kraken marj pozisyonunu tek taraflı olarak tasfiye etmeye zorlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu