Nedir? Nasıl? Neden?

Kraken CEO’su Jesse Powell’dan şok istifa

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell görevi bırakma kararı aldığını açıkladı. Yönetim kurulu başkanlığına devam edecek olan Powell’ın CEO’luk görevine ise Dave Ripley üstlenecek.

Geçen yıl yaptığı “Bitcoin 2021 sonunda Lamborghini alabileceğimiz fiyata gelecek” yorumuyla adından bahsettiren Kraken CEO’su Jesse Powell’dan beklenmedik bir istifa geldi. Kripto borsasının kurucuları arasında da yer alan Powell’ın dün şirketten yapılan resmi açıklama ile istifa kararını açıkladı.

CEO’luk görevini şirketin operasyon yöneticisi Dave Ripley üstlenecek, Powell yönetim kurulu başkanlığı görevine devam edecek. Bu geçişin bazı protokoller kapsamında önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaşanması bekleniyor.

İstifanın sinyalini geçen yıl vermişti

Jesse Powell geçen yıl Bloomberg’e verdiği bir röportajda CEO’luktan istifa etme kararı alabileceğini doğrulayarak, “Şirket büyüdükçe, beni daha fazla tüketiyor, daha az eğlenceli hale geldi” demişti.

Powell’ın istifa kararının anlık olmadığı anlaşılırken, CEO Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Kraken, David Ripley ile mükemmel ellerde. Başkan olarak son derece meşgul olmaya devam edeceğim. Bana güvendikleri için ekibe, bir şans verdikleri için yatırımcılarımıza ve ön saflardaki tüm sektör meslektaşlarıma çok teşekkürler”

Bilindiği üzere Kraken borsası spot hacmine göre Coinbase’in hemen arkasında yer alan dördüncü en büyük, türev işlem hacmine göre ise 14. en büyük kripto borsası.

“Mutsuz olan işi bırakabilir” açıklaması

 Yaklaşık 3.200 çalışanı ve 10.8 milyar dolarlık bir değerlemesi olan borsada bazı çalışanların, özel problemleriyle çok fazla uğraştıkları Powell tarafından belirtilmişti. Powell açıklamasında, “İsteyen ve mutsuz olan işi bırakabilir” demişti.

Hatırlanacağı üzere Kraken, San Francisco’da son aylarda yaşanan gasp ve hırsızlık olaylarından ötürü de merkezini buradan taşımıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu