Nedir? Nasıl? Neden?

Kraken CEO’su Powell: genel merkezdeki ofisimizi kapattık

Sponsorlu İçerik

Popüler kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell, borsanın San Francisco’daki küresel merkezini kapatma kararı aldığını duyurdu.

ABD merkezli en büyük kripto borsalarından biri olan Kraken’in, San Francisco’daki merkezini kapatma kararı gündeme bomba gibi düştü. Kraken CEO’su Jesse Powell, borsasının San Francisco merkezli olan küresel merkezini kapattığını belirten duyuruyu Twitter üzerinden profilinde paylaştı. Kaliforniya’nın finans merkeziyle ilgili ifadelerin olduğu açıklamada, San Francisco’nun güvenli olmadığı ve suçların önemli ölçüde eksik bildirildiği kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Powell, kapatma gerekçesi olarak kentteki suç oranlarının her geçen gün artmasını ve çalışanların ofise gelirken saldırıya uğramasını sebep olarak gösterdi.

Bölge savcısının suç ve suçlulara yönelik uyguladığı politikaların kaosu arttırdığını belirten CEO, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“San Francisco’daki Market Caddesi’ndeki ana ofisimizi kapattık çünkü çalışanlarımızın çoğu ofise gelirken tacize uğradı, saldırıya uğradı veya soyuldu. Birçok iş ortağımız da bu tür saldırılara maruz kaldığı için ofisimize gelmeye korkuyorlar. Şu anda şehirde suç, delilik ve uyuşturucu kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesinde. San Francisco tanınmış bir şehir olduğundan, rakamlar gerçekte olduğu gibi gösterilmiyor. Polis daha önce yakaladığı saldırganları onlarca kez daha yakalamak zorunda. Bunun nedeni, bölge savcısı Chesa Boudin’in ‘yakala ve bırak’ programıdır. Bu program yüzünden önlenebilecek birçok cinayet yaşandı ve masum insanlar hayatını kaybetti. San Francisco şu anda güvenli bir şehir değil ve vatandaşların haklarını suçluların önüne koyan bir savcı çıkana kadar da olmayacak.

Coinbase’de genel merkezini kapatacak

ABD merkezli bir başka kripto para borsası olan Coinbase‘in bu yıl San Francisco’daki genel merkezini kapatma kararı aldığı biliniyor. Ancak alınan kararın gerekçesi olarak söz konusu suçlardan bahsedilmedi. Twitter topluluğu Kraken haberlerine hızlı bir geri dönüşte bulunarak San Francisco’da çalışmanın karanlık yönüyle ilgili paylaşımlarda bulundu.

ABD’nin batı yakasındaki Kaliforniya eyaletinde olan San Francisco’da özellikle pandemi sonrası suç oranında ciddi artış yaşandığı kaydedildi. Şehirde sokak ortasındaki cinayetlerin yanı sıra özellikle araba hırsızlığı ve ev hırsızlığı rekor seviyelere ulaştı. San Francisco, aynı zamanda ABD’de en yüksek kiralara ve vergi oranlarına sahip şehirlerden biri olarak biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu