Nedir? Nasıl? Neden?

Ripple şirketi 1 milyar XRP’yi dolaşıma soktu

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile “kayıtsız menkul kıymetlerin satışı” davası devam eden Ripple şirketi, kilitli kasalarından 1 milyar XRP’yi çıkararak dolaşıma soktu.

Dün Ripple’ın yerel kripto para birimi XRP’nin %10’a yakın bir artış yaşandı. Bununlar beraber %7’lik bir geri çekilme görülürken, yatırımcılar bu durumu Ripple’ın token’larını dolaşıma sokmasına bağladı. Uzmanlar ise bunun fiyat üzerine bir etkisi olmayacağını savundu ve düşüşün Bitcoin fiyatındaki geri çekilmeden kaynaklı olduğunu söyledi.

Dün, 0,40 dolar seviyesine doğru istikrarlı bir artış gösteren XRP, CoinMarketCap verilerine göre, 0,38 dolar üzerinden işlem görüyor. Varlık son 24 saatte %2,20 oranında düştü. Ripple şirketi, 2017’de token arzının %55’ini bazı kasalara kilitlemiş ve aylık dolaşıma girecek XRP miktarını 1 milyar ile sınırlı tutmuştu.  Dolayısıyla şirketin ayın ilk gününde ne kadar XRP’yi tedavüle çıkaracağını bilen yatırımcılar şimdiden bu duruma göre pozisyon alabilirler. Bu, fiyatın yaşanan durumdan etkilenmemesini sağlıyor.

408 milyon dolarlık XRP satılmıştı

Yaşanan son 1,5 yılda SEC’e karşı savunmalarına devam eden Ripple şirketi, bu yılın ikinci çeyreği itibariyle 408 milyon dolarlık XRP sattı. Şirket yetkilileri, satışların artan ilgiden kaynaklandığını açıklarken, Ripple’ın giderek daha popüler hale gelen ödeme hizmeti, On-Demand Liquidty veya “talep üzerine likidite” sağlayıcısı sayesinde olduğu belirtildi.

Ripple, XRP satışları nedeniyle SEC tarafından açılan dava öncesinde XRP yatırımcılarından büyük tepki alıyordu. Öte yandan Ripple şirketinin kurucuları arasında yer alan ve 2014’de ekipten ayrılarak Stellar Lumens’i kuran Jed McCaleb’in XRP’de aldığı tazminatlar geçtiğimiz günlerde sona erdi. McCaleb, kademeli olarak aldığı XRP tazminatını doğrudan satıyordu ve bu da XRP fiyatı üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyordu.

XRP’nin toplam arzı 100 milyar birim ve mevcut dolaşımdaki arzı 48,3 milyar.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu