ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Ripple ve Diğerleri, Acil Durum Planı Geliştirmek Zorundalar

Sponsorlu İçerik

Ripple da dahil 18 kripto para şirketi, New York regülatöründen coronavirüse karşı acil durum planlarını göndermelerini emreden bir mektup aldı.

10 Mart tarihli bir mektupta, New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) düzenlenmiş 18 kripto para şirketine coronavirüse karşı acil durum planı sunmaları gerektiğini bildirdi. Bu şirketler arasında, Coinbase, Robinhood, Gemini ve Square de yer alıyor.

Mektuba göre, COVID-19 olarak bilinen coronavirüs tehdidinin dünyaya yayılması, küresel finans piyasalar ve kripto para piyasası için olumsuz sonuçlar doğurdu. Bunun etkilerini en aza indirmek için çalışmalar yapılmalı ve şirketlerin acil durumlara karşı planı olmalı.

Mektupta NYDFS:

”Düzenlenen her bir kurumun, salgının etkilerini nasıl yöneteceğini ve hizmet ve operasyonlarındaki kesintileri ve diğer riskleri nasıl değerlendireceğini planlaması çok önemli.”

Bu nedenle, DFS düzenlemesi altındaki şirketlerin acil durum planlarını 30 gün içinde sunmaları gerekiyor. Her şirketin planı, potansiyel risklerin ne olduğunu ve COVID-19 acil durumuyla nasıl başa çıkacaklarını açıklamak zorundalar. Buna ek olarak, NYDFS şirketlerden planlarına hastalığın neden olduğu finansal riski izlemek için bir yöntem eklemelerini istedi.

NYDFS, sunulacak planların belirli kriterleri karşılaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Planlar esnek olmalı ve COVID-19’un daha da genişlemesinden kaynaklanabilecek etkileri azaltmak için hangi önlemlerin en etkili olduğu en ince ayrıntısına kadar incelenmeli. Şirketler, faaliyet gösterdikleri karmaşıklık düzeyini, şirketin büyüklüğünü ve hangi faaliyetleri üstlendiklerini belirtmeli.

Buna ek olarak NYDFS, sunulan planların etkinliğini ölçmeye yarayacak 9 kriterin eklenmesini istiyor;

  • Şirketler faaliyetlerinin etkilenmemesi için önlemler almalı.
  • COVID-19’un etkisi üzerine çok aşamalı bir strateji dahil edilmeli.
  • Şirketler, temel operasyonlarını sürdürmek için tüm prosedürleri değerlendirmeli.
  • Siber saldırılarda ve sahtekarlıkta artış riskinin ne olacağını değerlendirilmeli.
  • Şirketler, çalışanlarını korumak ve operasyonlara devam etmek ve yeterli iş gücünü korumak için stratejiler oluşturmalı.
  • Harici sağlayıcılarının nasıl hazırlandığı değerlendirilmeli.
  • Çalışanlar, müşteriler ve diğer taraflarla bir iletişim planı geliştilmeli.
  • Planın etkinliğini test edilmeli.
  • Planı uygulamak için ihtiyaç duyacak şirket üyelerini denetleyin ve tanımlayın.

Ayrıca, şirketler COVID-19’un yatırımlarını, kazançlarını, likiditesini ve sermayesini nasıl etkileyeceğini değerlendirmeli. NYDFS ayrıca şirketlerin daha yüksek güvenlik önlemleri uygulamaya hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu