Nedir? Nasıl? Neden?

Robinhood CEO’sundan Dogecoin geliştiricilerine tavsiyeler

Sponsorlu İçerik

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, yakın tarihli bir tweet floodunda, Dogecoin’i internetin ve insanların para birimi haline getirebilecek birkaç iyileştirme önerdi.

35 yaşındaki yönetici, meme kripto para biriminin yaygın kabul görmesi için işlem ücretlerinin “yok olacak kadar küçük” olması gerektiğini iddia ediyor. Geçen Kasım ayında uygulanan Dogecoin Core 1.14.5 yükseltmesi, işlem ücretlerini önemli ölçüde düşürdü. Tenev’in belirttiği gibi, bu, onu genellikle işlem başına %3’e kadar ücret alan popüler kart ağlarına göre çok daha ucuz bir alternatif haline getiriyor.

Robinhood yöneticisi ayrıca blok süresinin sadece on saniyeye düşürülmesi gerektiğini söylüyor. Bu şekilde Dogecoin, Visa ve diğer kart ağlarıyla rekabet edebilecektir. Ancak Tenev, madencilerin fikir birliği oluşturmak için çok fazla enerji harcamak zorunda kalmamaları için blok süresinin çok hızlı olmaması gerektiğine de inanıyor.

Dogecoin Satoshi’nin Vizyonu?

Tenev, Dogecoin’in blok boyutunu 10 gigabayta (GB) çıkarmayı önerdi; bu, Bitcoin parodisinin çok sayıda işlemi gerçekleştirmesini mümkün kılacaktır. Blok boyutunu artırmaya karşı temel argümanlardan biri, tam bir düğümü çalıştırmak için pahalı donanımları çalıştırmak gerekeceğinden, bunun kaçınılmaz olarak daha yüksek bir merkezileşme derecesine yol açacağıdır. Ancak Tenev, bunun makul bir takas olacağına inanıyor ve görünüşte Bitcoin SV destekçilerini yansıtıyor.

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, web altyapısının Dogecoin’i hızlandırmak için yeterince geliştiğini yorumladı. Milyarder Elon Musk da tartışmaya katıldı ve blok boyutunun internetin geri kalanına ayak uydurması gerektiğini iddia etti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu