ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Robinhood, Ceza Aldı!

Sponsorlu İçerik

San Francisco merkezli borsa aracı şirketi Robinhood, Finans Sektörü Düzenleme Kurumu (FINRA) tarafından müşteri siparişlerinin en iyi şekilde uygulanmasını sağlamadığı gerekçesiyle 1.25 Milyon Dolar para cezasına çarptırıldı.

FINRA, Ekim 2016 ile Kasım 2017 arasında gerçekleşen sorunla ilgili olarak Robinhood ile bir anlaşmaya vardığını duyurdu. O yıllarda Robinhood, sipariş akışı için ödeme alırken, müşterilerin öz kaynak emirlerini yürütmesi için 4 broker bayiye yönlendiriyordu. Bununla birlikte FINRA, Robinhood’un bu siparişlerin en iyi şekilde yerine getirilmesi için uygun çaba göstermediğini tespit etti.

FINRA kurallarına göre, en iyi uygulama, şirketlerin konu güvenliği için en iyi piyasayı belirlemek, makul bir özen göstermesini ve bu tür bir piyasada alım satım yapmasını ve böylece müşteriye ortaya çıkan fiyatın geçerli piyasa koşullarında mümkün olduğu kadar elverişli olmasını gerektirir. En iyi uygulamaların yapılmaması, ticaret mağazalarının Robinhood gibi brokerlardan aldıkları ön siparişleri almalarına izin veriyor.

Robinhood şu anda New York Borsası‘nda işlem görmüş menkul kıymetler için siparişlerini Citadel Securities ve Two Sigma gibi yüksek frekanslı ticaret şirketleri dahil 5 firmaya gönderiyor. Şirketin ayrıca kripto para siparişlerini yerine getirmek için Chicago merkezli kripto para ticareti mağazası Jump Trading ile birlikte çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu