Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya’daki şirketler kripto para kullanımına başladı

Sponsorlu İçerik

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından uygulanan ekonomik yaptırımlar Rus şirketleri uzun süredir olumsuz şekilde etkilerken, Rusya Maliye Bakanlığı’ndan bir görevli son röportajında birçok firmanın kripto para birimlerini sınır ötesi işlemlerde kullandığını belirtti.

Başta ABD olmak üzere birçok ülkenin ve Avrupa Birliği’nin (AB), Rusya’ya yönelik yaptırımları ülkedeki şirketleri etkilerken, Rusya Maliye Bakanlığı’nda görevli Ivan Chebeskov, yakın tarihli bir röportajında birçok firmanın sınır ötesi ödemelerde kripto varlıkları kullandığını kaydetti.

Yerel Rus medyasında konuşan Chebeskov’un bakanlıkta finansal politikalar yöneticisi olarak görev yaptığı biliniyor. Chebeskov, açıklamalarında kripto para birimlerini dijital varlık olarak tanımladı. Ancak hangi şirketlerin, hangi ülkelere ticaret yaptığı ve kripto ödemelerinin nasıl gerçekleştiği konularında detaylı açıklama yapmadı. Devlet yetkilisi, ödemelerin genelde Rus ihraç malları ve sanayi için ithal edilen ürünler için yapıldığını bildirdi.

AB’den Rusya’ya ek yaptırımlar gelmişti

Avrupa Birliği, Rusya’ya halihazırda uygulanan ekonomik yaptırımlara kripto para birimlerini de dahil etmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde olan yaptırımların kripto varlıklarla ilgili bölümüne ek kurallar getirdi.

Rusya merkezli cüzdanlar, hesaplar ve saklama hizmeti sağlayıcıları, tutulan miktarın büyüklüğü fark etmeksizin yasaklandı. Rusya’ya yapılan ekonomik ve enerji konularındaki yaptırımlar dünyada yeni krizleri doğururken, AB, ek yaptırımlara kripto para cüzdanlarını dahil ekmekten geri kalmadı. Ülkeye uygulanan yaptırımların 8. paketi kapsamında açıklanan kurallar kapsamında, Rusya bağlantılı tüm kripto para cüzdanlarının AB bölgesinde kullanılması yasaklandı. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu