Nedir? Nasıl? Neden?

Slope hacker’ına fon iadesi karşılığında ödül teklif edildi

Sponsorlu İçerik

Haftanın başında Solana ağında meydana gelen siber saldırıdan Phantom ve Slope cüzdanları etkilenmişti. 5 milyon dolardan fazla kayıp yaşayan Slope cüzdanı, fonların 48 saat iade edilmesi durumunda yasal işlem başlatmayacağını ve %10 oranında bir ödül vereceğini belirten bir teklif sundu.

2 Ağustos tarihinde 8000’den fazla cüzdanın etkilendiği Solana “sıcak cüzdan” saldırısı gündeme bomba gibi düştü. Bunu haberimizde vermiştik. OtterSec tarafından TSİ ile 5.30’da Twitter’da bildirilen olayda Solana ağındaki açık bir istismarda SOL ve SPL token’ları hesaplardan boşaltıldığı kaydedildi. 6 aydan daha fazla süredir aktif olmayan cüzdanların etkilendiği saldırı için Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko, asıl hedefin iOS ve Android cüzdanları olduğunu söyledi. Bunu haberimizde vermiştik.

Solana cüzdan platformu Slope Wallet, saldırganın çalınan fonları iade etmesi durumunda %10’luk bir ödül yani 450.000 dolar ödeyeceğini açıkladı. Ek olarak 48 saat içinde fonların iade edilmesi durumunda yasal işlem başlatılmayacağı da söylendi. Cuma günü yayınlanan bir tweet’te Slope ekibi bir Solana adresi yayınlayarak, bilgisayar korsanı için teklif yayındı:

“Bilgisayar korsanları – kullanıcılarımızın varlıklarının güvenli bir şekilde geri alınması karşılığında ödül teklifimiz için lütfen aşağıya bakın. Bu fonları aldıktan sonra, bu konuyu araştırmak veya herhangi bir yasal işlem yapmak için ek çaba göstermeyeceğiz.” 

Ekip, çalınan fonları geri almak için kolluk kuvvetleri ve önde gelen bir blockchain istihbarat firması olan TRM laboratuvarları ile birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi. 190 milyon dolarlık başka büyük kripto hack’i olan Nomad Bridge’ın ardından çalınan fonlar iade edildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu