Nedir? Nasıl? Neden?

SWIFT ve Chainlink Labs’tan işbirliği geliyor

Sponsorlu İçerik

Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği (SWIFT), zincirler arası (interchain) birlikte çalışabilirlik kavram kanıtı projesinde Chainlink Labs ile bağlantı kurdu.

Bankalararası iletişim hizmeti SWIFT, zincirler arası birlikte çalışabilirlik kavram projesinde Chainlink Labs ile birlikte çalışmak için bağlantı kurdu. Kavram kanıtı bilindiği üzere zincirler arası uygulamaların geliştirilmesinin yanı sıra blok zincirleri arasında kripto para transferine onay verir. Bu işlem Chainlink’in Çapraz Zincir Birlikte Çalışabilirlik Protokolünü kapsar.

New York’ta düzenlenen bir etkinlik sırasında açıklanan işbirliğini, Chainlink kurucu ortağı Sergey Nazarov ve SWIFT strateji direktörü Jonathan Ehrenfeld Solé, geleneksel ve merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyaları arasında köprü kurmanın zorluklarını anlatarak söz konusu projenin çerçevesini belirtti.

Blockchain denetlerine yabancı olmayan SWIFT, geçen yıl gerçek para birimlerinin token’laştırılması konusunda bir teklif sunmuştu. Chainlink ile olan bu yeni ortaklık söz konusu plana uyuyor. SWIFT token’laştırma konusunu Chainlink işbirliği ile tekrar gündeme getirebilir.

Zincirler arası çalışmalar geçtiğimiz yıl çok sayıda projenin odak noktası olmuştu. Geliştirme ekipleri kripto varlıkları bir zincirden diğerine taşımak için güvenli yollar geliştirmeye odaklandı. Ancak çapraz zincir mekanizmaları, bilgisayar korsanları ve kod istismarcıları tarafından hedeflenen köprüler ile güvenlik sorunlarının hala en üst seviyede çözülemediğini kanıtladı.

Hacker’lar durmuyor

En son yaşanan istismar olayını kripto girişimcisi Jason Falovitch, yaşadı. Falovitch’in NFT pazarı OpenSea’deki cüzdanının hacklendi ve 150 bin dolarlık NFT ve Ethereum kaybetti. Başka bir kullanıcı ise hack’in sorumlusunun cüzdan servis sağlayıcısı olduğunu söyledi. Kullanıcı kimlik avı saldırısı yaşadığını iddia ederek, OpenSea’ye 1 milyon dolarlık dava açtığını ve NFT pazarının soygunun yaşanmasında sorumluluğu olduğunu söyledi. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu