Nedir? Nasıl? Neden?

Twitter hissedarları Musk’ın satın alma teklifini onayladı

Sponsorlu İçerik

Elon Musk’ın gittikçe karmaşıklaşan Twitter satın alımıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Twitter hissedarları 44 milyon dolarlık satın alma teklifini onaylamak için oy kullandı. Yeterli sayıda oy ile satış lehinde onay verildiği kaydedildi.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ile Twitter hissedarları arasında yaşanan yeni gelişme ile satın alma işleminde son noktaya gelindi. ABD medyasından Bloomberg’in haberinde göre, Twitter hissedarları, 44 milyon dolarlık satın alma teklifini onaylamak için oy kullandı. Oylama sonucunda ise satış lehine oy verildiği bildirildi.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Nisan ayında 50 yaşındaki milyoner, sosyal medya devi Twitter’ı satın almak için teklifte bulunmuştu. Çıkan çeşitli anlaşmazlıklar sonucunda Musk, anlaşmayı feshetmek için çok sayıda talepte bulundu. Arada geçen yargı mücadelelerinin ardından yapılan oylama, Twitter’ın Musk’ın satın alma işlemini tamamlamasını sağlamak amacıyla açtığı davaya devam etmesine olanak tanıyor.

Onayın, Ekim ayında Delaware Chancery mahkemesinde görülecek duruşmada Musk ve Twitter’ın durumunun ne olacağı merak ediliyor. Tesla CEO’sunun SEC’e satın alma çabalarını durduran ikinci mektup yollamasından iki hafta sonra böyle bir oylamanın yapılması oldukça kafa karıştırdı. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Spam hesaplar yüzünden anlaşma askıya almıştı

Twitter satın alma anlaşması spam hesapların yüzde 5’inden azını oluşturduğu kanıtlanana kadar askıya alınmıştı. Twitter, Musk’ın spam hesap talebinin satın alma anlaşmasını geri çekmek için kullandığını bildirmişti. O zamandan bu yana iki tarafta birbirine karşı dava açmaktan çekinmedi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu