Nedir? Nasıl? Neden?

Visa ve Mastercard Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldı

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli finans hizmetleri Visa ve Mastercard Rusya’daki operasyonlarını askıya aldığını bildirdi.

Finans devi Visa, yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sebebiyle Rusya’daki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Visa, önümüzdeki günlerde tüm işlemleri durdurmak için Rusya’daki müşterileri ve ortaklarıyla beraber çalışma yürüteceğini kaydetti. Geçtiğimiz günlerde Visa ve Mastercard ABD yaptırım emirleri kapsamında Rus bankaları ağlarından engellediklerini açıklamışlardı. Bunu haberimizde vermiştik.

Dünyanın en büyük kart operatörü olan iki şirket, Ukrayna’ya insani yardım kapsamında 2 milyon dolar bağışta bulunduğunu da belirtmişti. Rusya’ya yönelik yaptırım ise bu hareketin ardından geldi. Operasyon durdurma çalışmaları tamamlandığında Rusya’da verilen Visa kartları ile başlatılan işlemlerin artık ülke dışında kullanılmayacağı kaydedildi. Rusya dışındaki finans kurumları tarafından verilen Visa kartlarının ise Rusya’da çalışmayacağı belirtildi.

Visa,konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Visa, önümüzdeki günlerde tüm Visa işlemlerini durdurmak üzere Rusya’daki müşteri ve ortaklarıyla birlikte çalışacak. Rusya’da verilen Visa kartları ülke dışında, Rusya dışındaki finans kurumları tarafından verilen Visa kartları da Rusya’da çalışmayacak.”

Söz konusu açıklamaya ekleme yapan Visa’nın Üst Düzey Yöneticisi Alfred Kelly, şöyle konuştu:

“Rusya’nın sebepsiz şekilde Ukrayna’yı işgal etmesi ve tanık olduğumuz kabul edilemez olayların ardından harekete geçmek durumundaydık. Bunun Rusya’da hizmet verdiğimiz müşteriler, iş ortaklarımız, satıcılar ve kart sahipleri üzerinde yaratacağı etkiden dolayı üzgünüz.”

Kelly sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bunun değerli meslektaşlarımız ve Rusya’da hizmet verdiğimiz müşteriler, ortaklar, tüccarlar ve kart sahipleri üzerinde yaratacağı etkiden dolayı üzgünüz. Bu savaş ve barış ve istikrara yönelik süregelen tehdit, değerlerimiz doğrultusunda yanıt vermemizi gerektiriyor.”

Mastercard, Rusya’da mağaza ve ATM’lerde çalışmayacak

Mastercard’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Bir haftadan uzun bir süredir dünya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan şok edici ve yıkıcı olaylara şahit oldu. Tüm bunları göz önünde bulundurarak Rusya’daki ağ hizmetlerimizi askıya alma kararı verdik. Böylece Rus bankaları tarafından verilen kartlar artık Mastercard ağı tarafından desteklenmeyecek. Ülke dışında verilen herhangi bir Mastercard kartı ise Rusya’daki mağazalar veya ATM’lerde çalışmayacak.”

Bilindiği üzere Rusya’ya yönelik yaptırımlar geleneksel finans piyasalarının yanı sıra kripto para piyasalarına konan ağır yaptırımlarla devam ediyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu