Nedir? Nasıl? Neden?

XRP yöneticileri: Rusya, yaptırımlardan kripto ile kaçamaz

Sponsorlu İçerik

Doğu Avrupa’da devam eden savaşın ortasında Rusya her türlü ekonomik yaptırımı görüyor. Şimdi, iki önemli Ripple yöneticisi, Rusların bunlardan kaçmak için kripto kullanamayacakları gerçeğine değiniyor.

Jeopolitik durum bu günlerde kripto pazarında oldukça önemli hamleler yapıyor ve bunlar tartışmaya değer.

Ripple yöneticileri Rusya’ya yapılan yaptırımları ele alıyor

San Francisco, California merkezli ödeme şirketi Ripple’ın iki üst düzey yöneticisi, Rusya’nın dijital varlıkların gücünü kullanarak yaptırımları aşma yeteneği konusunda karamsarlık gösteriyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, “Rusya’nın yaptırımdan kaçması için kriptonun geniş ölçekte kullanılamamasının gerçek nedenleri var” dedi.

Garlinghouse’a göre, “son derece katı” kimlik doğrulama (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) politikaları var.

Bu politikalar, ABD Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’ndeki (OFAC) yaptırıma tabi kuruluşların ve bireylerin, uygulanan önlemleri atlamamasını sağlamak için uygulamaya konur.

OFAC, ABD tarafından uygulanan ekonomik ve ticari yaptırımları yönetmek ve uygulamakla görevli ABD Hazine Bakanlığı’nın bir kurumudur.

“Kriptoyu itibari paraya dönüştürmek için borsalar, vb. OFAC listesindeki biri geçerse lisanslarını kaybedebilecek bankacılık ortaklarına güveniyor. Tam olarak bundan kaçınmak için son derece katı KYC/AML politikaları uygulanmaktadır.”

Rusya’nın bu günlerde gördüğü yaptırımları ele alan bir diğer önemli yönetici, Ripple’ın blockchain çözümü RippleNet’in genel müdürü Asheesh Birla.

Birla, Avrasya ülkesinin yaptırımları atlatmak için Bitcoin (BTC) gibi dijital varlıkları kullanmayı seçerse, kripto piyasasındaki likiditenin Rusya’nın döviz (FX) ihtiyaçları için yetersiz olacağını açıkça belirtti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu