ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Yasağın Kalkmasıyla, Hindistan’da Borsalar Harekete Geçti!

Sponsorlu İçerik

Çarşamba günü önemli bir kararla Hindistan Yüksek Mahkemesi, kripto para hizmetlerine ve şirketlere karşı bankacılık yasağını anayasaya aykırı olarak kaldırmaya karar verdi.

Yargıtay’ın kararını yayınlamasından sadece 6 saat sonra, kripto para borsası CoinDCX yerel bir bankayla anlaşan ilk platform oldu. Mumbai merkezli borsa, artık banka hesapları ile Hint rupisi kullanarak müşterilerin Bitcoin ve diğer kripto paraları satın almalarına izin veren fiat transferler desteklediğini açıkladı.

Artık kripto para işletmeleri resmi bankacılık hizmetlerine erişebildiğine göre, endüstri uzmanları, geniş fintech ve kripto para ekonomileri oluşturarak alandaki yenilikçilerin, geliştiricilerin ve girişimcilerin zaman kaybetmeyeceğini tahmin ediyorlar.

Tokenyz Ventures teknoloji direktörü Benson Samuel‘e göre, birçok şirket girişimlerini yeniden başlatacak ve kripto para platformları, ürünler ve hizmetler oluşturmaya devam edecek.

Benson Samuel:

“Bu çok olumlu bir işaret ve iki yıldır beklediğimiz bir şey. Kripto para alanına yönelik altyapı ve parçaların çoğu son birkaç yıldır inşa edildi.”

CoinDCX’in kurucu ortağı ve CEO’su Sumit Gupta:

“Hindistan’ın kripto para ortamının mahkeme kararından sonra bir dönüşümü olacak. Bu nedenle, kripto-INR çiftleri büyük bir sıçrama görecek. Çünkü, yeni yatırımcılar (hem kurumsal hem de perakende) artık kripto para pazarına tereddüt etmeden veya şüphecilik duymadan yatırım yapabilirler.

Piyasa şu anda Hindistan’daki herkese açık ve CoinDCX bu yeni yatırımcılara ve kullanıcılara en iyi çözümü sunmak istiyor. Bankacılık entegrasyonu ilk önceliğimizdi. Bankacılık entegrasyonu bizim için büyük pazarlar açacak. Bankacılık kanallarının entegrasyonu, tüm kripto para kabul sürecini kolaylaştırıyor.”

Ikigai Law hukuk bürosu, Koinex, CoinDCX, Throughbit ve CoinDelta borsalarını temsil ediyor ve müvekkillerinin kayıtlı ekonomiye yeniden erişmelerine yardımcı olmak için Yargıtay’a ilk dilekçeyi verdi. Hukuk bürosu, borsaların yasadışı faaliyetleri kolaylaştıran dijital varlıklarla ilgili endişeleri ele almak için tam KYC ve AML geresinimlerini uyguladığını savundu.

Hindistan kripto para piyasaları, Yüksek Mahkeme kararından sonra Bitcoin bankacılık uygulaması Cashaa‘nın Hindistan‘da 500 BTC (4.4 milyon $) hacmini geçmesiyle hızla yükseliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu