Altcoin Haberleri

AccuWeather ve Chainlink işbirliği hayata geçti

Sponsorlu İçerik

Kripto piyasalarında korku hakimken, Chainlink kullanım durumları için işler güneşli görünüyor.

Hava durumu veri sağlayıcısı AccuWeather, Chainlink ile bağlantısının bugün yayına başladığını duyurdu. AccuWeather, Chainlink’in oracle ağını kullanan kuruluşlar arasında yerini aldı.

İlk olarak Ağustos 2021’de duyurulan ortaklık, hava durumu verilerini blockchain uygulamalarına sunacak. AccuWeather, bunun geliştiricilerin hava durumu tahminleri, riskten korunma pazarları ve mevcut hava koşullarına dayalı dinamik NFT sanatı ve oyunları gibi yeni ürünler oluşturmasına izin vereceğini söylüyor.

AccuWeather nedir?

1962’de kurulan Pennsylvania merkezli AccuWeather, birden fazla platformda 2 milyardan fazla kullanıcıya hava durumu bilgisi sağlıyor. Solidity programlama dili ile oluşturulan API’nin Ethereum ve Polygon ile çalışacağını ve blok zinciri tarafından alınan işlem ücretlerine ek olarak kullanım ücretine mal olacağı belirtiliyor.

Veri senkorizasyonu ile, blok zincirler arasında veri yayınlanacak, kriptografik olarak imzalanacak ve bu da kullanıcıların AccuWeather’dan geldiğini bilmelerini sağlayacak. Sıcaklık, yağış, rüzgar hızı ve doğal afetler hakkında bilgiler AccuWeather API’si aracılığıyla sağlanacak. Geliştiriciler daha sonra hava durumu verileri için Accuweather’ın Chainlink düğümüne ping gönderen akıllı sözleşmeler oluşturabilir.

AccuWeather Amiral Gemisi Ürünleri Direktörü Matthew Vitebsky, anlaşmanın “Bizim bakış açımızdan, verilerimizi daha erişilebilir kılmakla ilgili” dedi. “Bu yüzden, uyarı hizmetlerini hızlandırmaya yardımcı olabilecek uygulamalar veya bunun gibi herhangi bir şey varsa, verilerimizi kullanabileceğinden ve bunlara erişilebildiğinden emin olmak istedik.”

Chainlink’in protokolünü kullanan diğer kuruluşlar arasında Google ve Associated Press bulunmaktadır. Google, verileri için Oracle kullanımlarını keşfetmek için 2019’dan beri Chainlink ile işbirliği yapıyor. Bu yılın Ağustos ayında Chainlink, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) veritabanını sorgulayan bir API aracılığıyla Google hava durumu verilerini blok zincirlerine çekme planlarını duyurdu. Ve bu yılın Ekim ayında, zincir üzerinde seçim sonuçları, spor sonuçları ve kurumsal finans sağlamak için Chainlink ile ortaklık kurdu.

Vitebsky, Chainlink ile işbirliğinin, Chainlink’in AccuWeather’ın kaynakları tarafından sağlananlar gibi daha sağlam hava durumu verilerine ihtiyaç duyması nedeniyle ortaya çıktığını söylüyor. Chainlink Labs’den Will Janensch bir basın bülteninde bu ihtiyaçların bazılarını paylaştı: “Akıllı sözleşmelerle birleştiğinde, AccuWeather’ın geniş veri kümesi koleksiyonu, çok sayıda küresel endüstride parametrik sigorta modellerini güçlendirmek ve hava durumuna bağlı tedarik zincirlerini güvenli bir şekilde optimize etmek için kullanılabilir.”

Hava durumu bilgileri gerçekten çok talep görüyor ve AccuWeather, bunu sağlayacak bant genişliğine sahip olduğunu söylüyor.

Vitebsky, “AccuWeather API, aslında her gün Google aramasından daha fazla API isabeti gerçekleştiriyor” diyor. “Web siteleri, uygulamalar, araçlar ve diğer Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarından her gün küresel düzeyde muazzam bir ölçekle uğraşıyoruz.”

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu