Altcoin HaberleriManşet

Akoin, Kenya Teknoloji Kentine Entegre Edilecek

Sponsorlu İçerik

Stellar Blockchain tabanlı Akoin, Kenya‘daki Mwale Tıp ve Teknoloji Şehri‘nde (MMTC) kullanılacak. Hala beta aşamasında olan rapçi Akon‘ın kripto para birimi, Afrika’daki ilk büyük kullanım örneğine sahip olacak.

Grammy ödüllü ve rapçi Akon, kripto para birimi Akoin için bir başarı daha elde etti. Akoin, Kenya‘daki Mwale Tıp ve Teknoloji Şehri‘nde (MMTC) kullanılacak. Kenya’nın batısındaki 2 milyar dolarlık teknoloji kenti 5.000 yataklı Hamptons Hastanesi çevresinde inşa edildi ve 35.000’den fazla insana ev sahipliği yapıyor. MMTC, Akon‘un tüm Afrika kıtasına güç vereceğini söylediği Akoin için ilk büyük uygulama olacak.

Rapor ayrıca Mwale Tıp ve Teknoloji Şehri‘nin Stellar tabanlı Akoin‘i tüm alanlarda kullanacağını ve kentin hastane kompleksinin Akoin‘i ilk tanıtan yer olacağını belirtiyor. Bu, günde 12.000 hasta ve 9.000 çalışan tarafından Akoin kullanılarak yılda yaklaşık 50 milyon işlemle sonuçlanabilir. Hastaneden sonra Mwal-Mart süpermarket zinciri, ardından kentin konaklama endüstrisi Akoin‘i kullanacak.

Akoin Vakfı, Akoin platformunun ilk yılda şehirde en az bir milyon işlem kaydedeceğini ve beş yıl içinde yıllık 100 milyon işleme ulaşacağını belirtti. Aynı zamanda Akoin, Safaricom için Vodafone ve Kenya ve Tanzanya’daki en büyük mobil ağ operatörleri olan Vodacom’dan akıllı telefon tabanlı bir para transferi hizmeti olan mPesa ile rekabet edecek. Akoin‘in rekabet avantajı, kullanıcılar paralarını Akoin ağından çekmedikçe işlem ücreti alınmayacak.

Akon ve diğer şirket temsilcilerine göre, proje gelişiminin 1. aşamasında Doğu Orta Afrika pazarını ele geçirmeyi planlıyor. 2. Aşaması, 2025 yılına kadar sürecek ve Batı Afrika pazarını ele geçirmeye odaklanacak. Ancak, proje halen beta aşamasında ve bu yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

Akoin Ve Stellar Lumens (XLM)

Vakfa göre, Akoin ekibi Stellar Blockchain‘ini seçti. Çünkü, Mart ayındaki bir blog yayınına göre, hem akıllı sözleşme ile donatılmış hem de rakiplerinden daha ölçeklenebilir.

”Stellar’ın kolaylaştırdığı işlem maliyeti, işlem hızı ve saniyedeki işlemler Akoin ekosistemi için planlanan kullanım örnekleri ve uygulamalar için ideal. Akoin kullanıcılarının farklı değerlere sahip hızlı işlemlere başlayabilmesi gerekiyor. Daha yüksek ücrete sahip bir Blockchain kullanmak, kullanıcılarımızı mevcut havale ve para transferi işlemlerinde sınırlayabilir.”

Stellar‘dan başlamak Akoin‘in Bitcoin veya Ethereum gibi diğer kripto para birimlerine karşı Stellar DEX (Stellar Merkezi Olmayan Borsa) üzerinden alınıp satılabileceğini ima ediyor. Bu, Akoin‘in daha fazla likiditeye ve kripto para dünyasına daha fazla erişmesine izin verecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu