Altcoin HaberleriManşet

CFTC Başkanından Stabilcoin Açıklaması

Sponsorlu İçerik

 CFTC genel başkanı Heath Tarbert, Harvard’ın Kennedy Okulu’nda finans dünyasındaki düzenlemelerle ilgili son bir konferansta konuşarak devlet kurumunun kripto para alanındaki rolünü ve düzenlemenin nasıl yapıldığını anlattı.

Başkan konuşması boyunca (tahmin edebileceğiniz üzere)küresel bir stabilcoin olasılığı üzerine konuştu. Aynı zamanda da diğer konuları da vurguladı.

Finansal İstikrar Kurulunun kripto para birimleri ile ilgili birçok şeyi tartıştığını ve hatta dijital varlıkların çoğunluğu ile bazı öne çıkan sorunların olduğu sonucuna vardığını belirtti.

Esas olarak Başkan’ın söylediği şey, küresel bir stabilcoin’in sadece ‘sistemik bir risk’ olmasıyla sonuçlabilir.

Tarbert, kripto para birimlerinin, CFTC, FinCEN ve SEC‘DEN gelen son bir ifadeyi vurgulayarak, kara para aklama ve terörist finansmanında bir boşluk olabileceğini sözlerine ekledi.

Bir başka büyük sorun CFTC’ye  göre yatırımcıyı  koruma;

“İnsanların kripto para birimleri yayınladığı bu Ico’lar, hileli planlardan başka bir şey olmayabilir.”

Başkan CFTC”nin düzenlemeler ve icra anlamında tam yetkiye sahip olduğu emtia türevleri üzerine de konuşarak  şunu ekledi;

“Eğer sadece bir emtia ise, mutlaka düzenleyici bir  otoriteye sahip değiliz, ancak icra yetkisine sahibiz. Bir vadeli işlem borsasında olmayan bir emtia piyasasında sahtekarlık varsa bu vadeli işlem piyasalarının istikrarını da etkileyebilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu